Duurzame Inzetbaarheid Meten

Het ACE netwerk biedt gerichte meetinstrumenten om Duurzame Inzetbaarheid in kaart te brengen binnen organisaties. Op ons online portaal www.ACEwerkt.nl vindt u informatie over scans en meetinstrumenten op gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Onder begeleiding van een HR Consultant kunt u deze scans inzetten in uw organisatie. 

Het ACE netwerk kan ondersteunen om Duurzame Inzetbaarheid in de organisatie meetbaar te te maken. Wij maken gebruik van de door TNO ontwikkelde praktische tools, tot stand gekomen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Hiermee doen we metingen in de organisatie, analyseren we de resultaten van deze metingen en adviseren we werkgevers vervolgens over vervolgacties. Ook verzorgen wij graag het projectleiderschap. Het belang van een goede nulmeting is immers van grote waarde voor het verder implementeren van Duurzame Inzetbaarheid in de organisatie.

De DIX is een zeer geschikt instrument om als organisatie inzicht te krijgen in Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers over de volle breedte. Tevens biedt het medewerkers zelf inzicht in hun eigen Duurzame Inzetbaarheid en geeft het adviezen om deze op peil te houden of te verbeteren. Het is ook mogelijk om hier jullie eigen interventies in te zetten, zodat medewerkers hiertoe gelijk beschikking hebben. 

De scans worden aangeboden op het nieuwe ACEwerkt.nl, een online portaal voor Duurzame Inzetbaarheid, waar werk en ontwikkelen centraal staat.  Het ACEwerktplein is een innovatief, overzichtelijk portaal, waar de actuele instrumenten, scans en stuurinformatie te vinden zijn in jouw persoonlijk account. 

Wij bieden diverse meetinstrumenten op gebied van duurzame inzetbaarheid: 

 • Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX)
  Hiermee krijg je alle aspecten van de inzetbaarheid van de medewerkers in kaart; gezondheid & energie, vakkennis & vaardigheden, motivatie & commitment en werk-privé balans
 • Bedrijfsscan
  Draagvlak, middelen, beleid, gericht op de huidige situatie
 • Organisatiescan
  Ambities, ontwikkelingen, inzetbaarheid personeel, gericht op de toekomst
 • Leidinggevendenscan
  Draagt bij aan de versterking van de rol van leidinggevenden omtrent duurzame inzetbaarheid
 • Kosten Baten Duurzame Inzetbaarheid tool (KoBADI-tool)
  Berekent verspilling in productiviteit en invloed van interventies. Kan ingezet worden om concreet draagvlak te creëren op duurzame inzetbaarheid

ACEwerkt.nl is een innovatief, digitaal portaal waar de gebundelde kennis van NPDI (Nationale Platform voor Duurzame Inzetbaarheid) en TNO op gebied van Duurzame Inzetbaarheid beschikbaar is voor werkgevers, medewerkers en adviseurs.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Aangesloten ACE werkgevers krijgen 10% korting. Maar ook als u niet aangesloten bent bij ACE, kunt u meetinstrumenten en scans inzetten in uw organisatie. 

Neem contact op voor een vrijblijvende intake of offerte.