11 matches in 3 maanden

We merken dat het netwerk in regio Arnhem/Achterhoek/Liemers elkaar steeds meer zelf weet te vinden. Sinds juni tot nu zijn er al 11 plaatsingen in het netwerk. Waarvan twee gerealiseerd met kandidaten van onze ACE+ Begeleider -Regio Effect- .

Dankzij de Week van de Mobiliteit, is 'onze' projectleider in contact gekomen met zijn nieuwe werkgever. Een hele mooie match van Wilmar, lees zijn volledige verhaal.

Bij CCV zijn ze druk op zoek naar ICT personeel. Net zoals zoveel werkgevers in onze regio. Wij houden daarom altijd onze ogen en oren open en proberen overal kansen te zien. Wij hoorden toevallig van een dame uit ons netwerk dat ze aan het re-integreren was na een burnout via een Reintegratie-bureau maar dat ze niet blij werd van hun ‘spoor-2’ aanpak. Ze mocht van hen uitsluitend saai administratief werk doen. De energie ging hier niet van stromen; sterker nog ze werd er moedeloos van. Met in ons achterhoofd de schreeuwende behoefte aan ICT’ers hebben wij toen CCV gevraagd met haar in gesprek te gaan om te kijken of ze een -afgebakend- project voor haar konden creëren. Diverse afdelingsmanagers hebben meegedacht en binnen twee weken was het project rond en kon ze starten. Zij voelt zich met de dag sterker worden. Voor CCV zou dit maar zo per februari tot een nieuwe medewerker kunnen leiden.

Een van onze leden , Lips+ , een wasserij, ging verhuizen naar het noorden van het land. We hebben twee wasserij medewerkers door kunnen plaatsen naar een wasserij in Arnhem. In mei bijeenkomst gehouden bij Printing Partners, ze hebben daar een mooie commerciele vacature. Doordat Susan Koenders haar bedrijf zo goed profileerde heeft ze er een nieuwe collega aan overgehouden.

Vanuit Senefelder Misset is een HR adviseur overgestapt naar Visser Duiven. TNT heeft in plaats van het uitzendbureau te bellen geworven binnen het netwerk voor een scan-klus ruimte gecreëerd voor twee gemotiveerde mensen die op zoek zijn naar administratief werk of moeten re-integreren naar ziekte. Gemeente Montferland is heeft twee ‘nieuwkomers’ uit Syrie kunnen plaatsen bij CCV. Elver heeft een HR adviseur kunnen werven binnen het netwerk per 1 september as.