Mooie match dankzij de Week van de Mobiliteit

Als gevolg van een reorganisatie binnen CCV, waar ik als IT project- en procesmanager werkzaam was, werd ik begin dit jaar boventallig verklaard. Mijn werkgever CCV stelde mij in de gelegenheid om gedurende een aantal maanden zowel intern als extern op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Tijdens mijn zoektocht kwam ik contact met Annemieke en Kirsten, kwartiermakers van ACE Arnhem/Achterhoek/Liemers.

CCV had zich als bedrijf aangesloten bij het ACE netwerk en Annemieke en Kirsten waren op zoek naar een projectleider voor de coördinatie van de ‘Week van de Mobiliteit’ die in april werd georganiseerd. Toen mij werd gevraagd om deze klus te doen, greep ik deze kans om contacten te leggen met potentiële werkgevers, met beide handen aan. Een ideale mogelijkheid om mijn netwerk uit te breiden en mogelijk een baan te vinden die bij mij past.

Gedurende de voorbereiding en tijdens de ‘Week van de Mobiliteit' heb ik heel veel mensen en organisaties binnen het ACE netwerk leren kennen. Ik heb dit ervaren als een enorme verrijking voor mijzelf! Tijdens de ‘Week van de Mobiliteit’  kwam ik voor het eerst in contact met het ROC Graafschap College, toen ik zelf een dag meeliep met een senior IT docent om te ervaren hoe IT opleidingen worden verzorgd binnen het opleidingscentrum.

Ik ben die dag zeer enthousiast geworden over de collegialiteit en professionaliteit binnen het Graafschap College en heb mijn bevindingen destijds gedeeld op LinkedIn. Het toeval wil, dat kort na mijn ‘snuffelstage’ bij het Graafschap College een vacature ontstond voor de functie van Projectleider Digitaal BPV (Beroeps Praktijk Vorming)  Systeem. De functiebeschrijving sprak mij direct aan. Daarnaast had ik al lange tijd een bijzondere interesse voor het werkveld binnen het onderwijs. Dus direct gesolliciteerd. En wat denk je….?  Aangenomen!!

Mede dankzij ACE, en in het bijzonder dankzij Annemieke en Kirsten, heb ik een nieuwe baan gevonden die bij me past. Met hun enthousiasme, kennis en ervaring hebben zij deuren geopend die voor mij nog gesloten waren. Eens te meer is me duidelijk geworden dat netwerken essentieel is om een baan te vinden die bij je past. Het ACE netwerk was voor mij het vliegwiel om dit net netwerk op te bouwen. Dank daarvoor!!!

Groetjes Wilmar