Het grootste Rijnland Praktijk Festival

02 maart 2018

24 april 2018
10:00 - 18:00 uur
Campus Zonheuvel Doorn
Amersfoortseweg 98

Als je alles wilt veranderen, moet je overal beginnen

Het festival waar vakmensen en andere praktijkbeoefenaars hun ervaringen, inzichten en werkwijzen met elkaar delen en elkaar inspireren om hun Rijnlandse praktijken vorm te geven.

Deel kennis, doe inspiratie op en leg contacten op een prachtige locatie, in een levendige omgeving. Met volop voorbeelden van denken en doen uit zorg, onderwijs, bedrijfsleven, overheid en sociaal domein. Tijdens het festival worden concrete cases van de werkvloer en tal van workshops over zelforganisatie, collectief leiderschap, intelligente ongehoorzaamheid en teamleren gegeven.

Het programma bestaat daarom niet uit lezingen en theoretische verhalen van goeroes en experts maar vooral uit  interactieve presentaties van professionals en mensen van de werkvloer. Daarvoor wordt een aantal ‘pleinen’ ingericht rondom sectoren of thema’s. Er is ook volop aandacht voor werkgeluk en er zijn tal van leuke en onverwachte activiteiten, deels om te beleven en deels om te doen. 

Rijnland

In de Rijnlandse kijk op de wereld, die kan bogen op een lange traditie, begint organiseren bij de vakmensen in de voorste linie. Zij organiseren zichzelf, al dan niet in de vorm van zelfsturende teams. De stafdiensten ondersteunen hen daarbij. Leidinggevenden inspireren, weten de bedoeling van de organisatie op een aansprekende wijze over te brengen, faciliteren en helpen de teams in hun ontwikkeling en zelforganiserend vermogen.

Als je alles wilt veranderen, moet je overal beginnen

Verandering komt niet tot stand door alleen maar zelfsturende teams in te stellen. Ook de ondersteunende diensten moeten mee, van HR (of P&O) tot IT en van Controlling tot Communicatie, net als de leidinggevenden. We moeten allemaal leren hoe dat gaat, dat ‘anders organiseren’. Breng daarom je collega’s mee uit alle hoeken en gaten van de organisatie, van alle afdelingen en niveaus. Kom samen, vind wat je nodig hebt om te schitteren en rij samen terug naar huis. Als we het samen anders gaan doen, ziet de wereld er morgen anders uit.

Bestel hier je kaarten voor dit unieke festival.