Hoe wendbaar is jouw organisatie?

13 april 2018

Beweging maakt fit, dit geldt zeker ook voor je loopbaan. Want mobiliteit op de arbeidsmarkt wordt steeds belangrijker. Het ACE netwerk Arnhem/Achterhoek/ Liemers maakt zich sterk om de wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten. Tijdens de Week van de Mobiliteit, van 16 tot en met 20 april, maken ze dit tastbaar en concreet.  Met allerhande activiteiten, gericht op het verbinden en bewegen van mensen en organisaties: werkervaring opdoen op een andere werkplek, workshops, een arbeidsmarkt en een afsluitend symposium. Zo maakt ACE regionale werkgevers en hun medewerkers bewuster van de kansen die intersectorale mobiliteit biedt. En geeft daarmee een extra impuls aan de regionale arbeidsmarkt.

Voor één dag een andere baan

Eén van de belangrijkste activiteiten tijdens de Week van de Mobiliteit is de ‘banenuitwisseling’. Tientallen bedrijven bieden voor één dag een werkplek, zodat medewerkers een kijkje in de keuken krijgen bij een ander bedrijf of in een andere functie. Die uitwisseling inspireert, vergroot het eigen netwerk en helpt om in beweging te komen. Naast de banenuitwisseling zijn er de hele week op diverse locaties workshops over actuele onderwerpen zoals ‘LinkedIn-strategie’, “Mindfullness aan het werk”, ‘het pimpen van je cv’ en ‘het doelgericht inzetten van het ACE netwerk’.

Symposium

Op donderdag 19 april organiseert ACE bij gastheer CITO voor ACE-deelnemers een feestelijk symposium met alle ruimte voor netwerken en kennisuitwisseling. Een leuke en inspirerende manier om in beweging te komen. Zo is er bijvoorbeeld een arbeidsmarkt met een vacaturewand, een loopbaanspreekuur, een LinkedIn-hoek, een cv-check en een profielfotograaf. Keynote spreker Hans Zomer neemt bezoekers mee in een interactieve kennissessie over zelfsturing, kansen pakken en in beweging komen.

Exclusief voor leden

Het doel is om werknemer en werkgever te motiveren, te laten ervaren en te inspireren. Eén week om iedereen de kans te geven om mee te doen en de (meer)waarde van ACE te laten ervaren. Deelname aan de Week van de Mobiliteit is daarom exclusief en gratis voor de leden van het ACE Netwerk. Bent u nog geen lid, maar wilt u er toch graag bij zijn? Neem dan direct contact met ons op via  www.weekvandemobiliteit.nl. We vertellen u er graag alles over.