Even voorstellen...Dynamisch Bureau

15 maart 2019

Nieuwe begeleider als onderdeel van het ACE Transfercentrum: Dynamisch Bureau B.V.

Met veel plezier maakt Dynamisch Bureau B.V. sinds begin dit jaar deel uit van het ACE Transfercentrum. Met ons team van ruim 20 (loopbaan)coaches, ervaring sinds 2005 en onze specialisatie op de begeleiding van hoger opgeleiden, denken wij een mooie aanvulling te zijn op de bestaande dienstverlening voor Rijnmond/Drechtsteden.

Waarom kiezen voor Dynamisch Bureau?

  • We hebben uitstekende plaatsingscijfers en een hoge klanttevredenheid
  • We bieden veel extra's in onze trajecten, zoals: Jobport vacaturesysteem, een professionele foto en video cv, TMA Talentenanalyse, etc.
  • We organiseren voor onze cliënten regelmatig inspirerende netwerkbijeenkomsten, groepssessies en Jobconnection. Binnen Jobconnection ondersteunen alle cliënten die toe zijn aan betaald werk elkaar in het vinden ervan.
  • Alle coaches zijn naast coach ook zelfstandig ondernemer en we begeleiden -indien gewenst- graag en goed naar een eigen bedrijf.

Lees meer op www.dynamischbureau.nl

5 redenen om vooral wél te netwerken voor werk

Dynamisch Bureau gelooft in de kracht van netwerken bij de zoektocht naar een andere baan, we delen dan ook graag 5 redenen om vooral wél te netwerken voor werk.

Als wij in het begin van een loopbaantraject het boek “Netwerken werkt” van Rob van Eeden en Els Nijssen aan één van onze cliënten geven, kijkt deze vaak erg geschrokken. Netwerken? Ik? De meesten hebben op zijn zachtst gezegd niet het idee dat zij hiervoor in de wieg gelegd zijn en kiezen liever een andere strategie om (weer) aan een baan te komen.

Als onze cliënten van de eerste schrik zijn bekomen en de drempel over zijn om te netwerken, we noemen dat à la “Netwerken werkt” zelfs een “netwerkcampagne”, gaan ze daar vaak het nut en zelfs de lol van inzien.

Hieronder de 5 redenen om met netwerken aan de slag te gaan.

Reden 1 Het vergroot je kansen op een baan enorm

70% van de banen wordt niet gepubliceerd. Deze zijn al via via ingevuld voordat deze op schrift gesteld zijn. Indien je naast het solliciteren, want daar moet je zeker ook mee doorgaan, oriënterende netwerkgesprekken gaat voeren met mensen die het werk doen dat jij ambieert en bij de organisaties die jouw interesse hebben, vergroot je je kansen op werk met factor 7.

Reden 2 Het geeft je focus

Indien je start met netwerken is het van belang dat je het volgende helder voor ogen hebt: dit is mijn volgende loopbaanstap, dit is mijn motivatie ervoor en dit maakt mij daarvoor geschikt. Onze ervaring is dat als deze omschrijving nog wat breed is, het netwerken helpt om te focussen. Wat valt af, waar wil je je vooral wel op richten?

Reden 3 Netwerken maakt je blijer

Bij solliciteren is het helaas vaak eerst een heleboel afwijzingen incasseren voordat het raak is. Aangezien je bij oriënterende netwerkgesprekken nieuwe mensen leert kennen, kennis vergaart en vaak ook nog wat terug kan doen voor de ander, krijgen de meesten hier positieve energie van. Een goede tegenhanger dus bij het solliciteren.

Reden 4 Je hebt er je hele loopbaan iets aan

Ga, ook als je werk hebt, vooral door met netwerken. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in jouw vakgebied en zorg je dat je aantrekkelijk blijft voor werkgevers. Zeker nu we allemaal langer door moeten werken, is het nodig dat je weet hoe je aan het werk kan komen, en vooral ook hoe je aan het werk kan blijven.

Reden 5 Ook jij kan het leren!

Veel mensen hebben een beeld van netwerken dat weerstand oproept. De ideale netwerker die op een borrel iedereen om zijn vinger windt. Dit wil niet zeggen dat deze persoon succes heeft met deze vlotte babbel. Waar het om gaat is gestructureerd en gefocust aan de slag te gaan. Wij leren jouw medewerkers hoe!