Even voorstellen...Pitchtraining.nl

10 mei 2019

Bereik sneller je doel met een goede pitch!

We pitchen elke dag. Want een pitch is niets meer dan een kort verhaal waarmee je een doel wilt bereiken. Maar weet binnen jouw bedrijf ook iedereen hoe je in elke situatie een helder en overtuigend verhaal houdt?

‘Pitchen’ is op de werkvloer al lang geen onbekende term meer. Denk aan een medewerker die een collega een goed idee wilt uitleggen. Of een manager die tijdens een vergadering de stand van zijn project pitcht. Ook klanten verwachten dat hen duidelijk kan worden uitgelegd wat uw bedrijf voor hen kan betekenen.

In bijna elke situatie op de werkvloer heb je een groot voordeel als je je verhaal kort en overtuigend brengt. Projecten komen eerder van de grond, vergaderingen worden korter en er is minder miscommunicatie.

Dan is het eigenlijk best wel gek dat we nooit hebben geleerd hoe we moeten pitchen. Dit zijn dan ook de meest gemaakte fouten in de praktijk:

  • Overvolledigheid; mensen willen te veel vertellen waardoor hun verhaal geen focus meer heeft
  • Het doel wordt in de pitch niet duidelijk benoemd; luisteraars hebben dan een mooi verhaal gehoord, maar weten niet wat ze er mee moeten
  • De pitch is niet afgestemd op het publiek; veel mensen denken vanuit zichzelf bij het houden van een pitch, dat is begrijpelijk, maar is je belangrijkste doel niet om je publiek te overtuigen?

Gelukkig is goed pitchen niet lastig. Je moet alleen weten waar je op moet letten. Door het volgen van een simpel stappenplan kan iedereen beter leren pitchen. In een paar uur tijd is de basis voor iedereen binnen uw bedrijf te leren.

Goed kunnen pitchen is net als goed kunnen schrijven, je hebt er een leven lang voordeel van!

Quintin Wierenga, pitch- en communicatietrainer, auteur van 'Pitchen op de Werkvloer'.
Heb je vragen over pitchen? Stuur een mail naar info@pitchtraining.nl of bel 06 28 199 304.
https://www.pitchtraining.nl/