Naar nieuwsoverzicht

Nieuwe baan dankzij ACE Transfercentrum

11 januari 2018

"Ik heb een nieuwe baan! Een baan waar ik met erg veel plezier werk en waarvoor ik het ACE Netwerk dankbaar ben"
Icon_Bridge

"Dat ik niet verder wilde in de baan waar ik in zat was voor mij al wel langer duidelijk. Een keer met tegenzin naar je werk is niet erg, maar steeds vaker en met steeds meer tegenzin is echt niet goed. Dat kost zoveel negatieve energie dat je er ook niet (meer) aan toe komt om stil te staan bij wat belangrijk voor je is en wat je eigenlijk echt wil, ook op het gebied van werk. Voor mezelf kiezen dus, en niet voor de schijn zekerheid van het hebben van een baan.

Na een paar weken van afstand nemen en genieten van het even niet meer moeten als het op werk aankomt, volgt al snel de vraag: wat nu? Blijven hangen in de branche waar ik de afgelopen jaren heb gewerkt? Solliciteren op gelijksoortige functies die ik tot nu toe heb gehad? Of juist onderzoeken wat mogelijkheden zijn voor mij met mijn achtergrond, ervaring en kwaliteiten? Voor mij dat laatste!

Via mijn inmiddels voormalig werkgever, ben ik in contact gekomen met het ACE Netwerk. Na een uitgebreid kennismakingsgesprek kreeg ik de mogelijkheid om in gesprek te gaan met drie verschillende jobcoaches die mij zouden kunnen helpen in mijn onderzoek en zoektocht naar een nieuwe baan. Degene waar ik het beste gevoel bij had zou de coach worden waar ik het traject mee zou starten. Een traject waar ik erg positief over ben. Praktisch en afgestemd op mijn behoeften. Het is goed om op gezette tijden een positief kritische spiegel voorgehouden te krijgen. Om eens op een andere manier naar jezelf te kijken en naar de dingen die je hebt gedaan.

Gedurende dit traject is er ook altijd contact met het ACE Netwerk. Mijn contactpersoon van ACE die informeert hoe het gaat. Of die juist laat weten dat er een netwerkgesprek geregeld kan worden met een netwerkpartner die wellicht interessant voor me is. Want ook dat zijn hele belangrijk gesprekken als je wilt bepalen en voelen wat wel en niet bij je past. Vanuit ACE wordt er alles aan gedaan om die gesprekken te organiseren.

En dan op een dag een berichtje van mijn contactpersoon, waarbij ik attent gemaakt wordt op een vacature. Een functie en een branche waar ik geen ervaring mee heb. Echter wel een functie waarbij nadrukkelijk gekeken wordt naar de persoon en de competenties van de persoon die gezocht wordt. Volgens haar een functie die me past. En vanaf dat moment gaat het snel. Er volgen twee sollicitatiegesprekken waardoor ik alleen maar positiever en enthousiaster wordt over de functie en de organisatie. Een gevoel wat blijkbaar wederzijds is, want na het tweede gesprek laten ze weten dat de keus op mij is gevallen: ik heb een nieuwe baan! Een baan waar ik inmiddels al weer een paar maanden met erg veel plezier werk. En een baan waarvoor ik het ACE Netwerk dankbaar ben, want uiteindelijk is het balletje daar begonnen te rollen."

Een tevreden deelnemer aan het ACE Transfercentrum     

Gerelateerde nieuwsberichten

ACE Festival

14 september 2021

ACE Festival

Terugblik ACE bijeenkomst 9 september 2021

Lees verder

ACE Festival

15 juli 2021

Dit is het moment!

‘De wereld verandert, werkgevers veranderen, werk verandert, jouw baan verandert’
We schreven dit letterlijk in de aanloop naar het nieuwe ACE-concept en toen barstte de Corona-bom!

Lees verder

Lid worden? Meld je hier aan!

Wil jij ook impact maken? Laat je HR-impact bruisen!

Word lid