Naar nieuwsoverzicht

Duurzame baan dankzij ACE Transfercentrum

6 februari 2018

Een medewerker van de SVB stroomt duurzaam uit, wat een enorme besparing voor de werkgever oplevert.
Icon_Bridge

Via het ACE Transfercentrum heeft een medewerker van de SVB een duurzame baan gevonden. De medewerker is hier erg blij mee en de besparing voor de werkgever is enorm. De medewerker zou tot en met 2022 aanspraak houden op zijn bovenwettelijke WW bij verlies van zijn baan. Met het accepteren van de duurzame baan, betekent dit dat de SVB deze kosten heeft bespaard.

De tevreden medewerker licht toe:

“Op 1 januari 2015 ben ik overcompleet geraakt bij de Sociale Verzekeringsbank in Breda door een reorganisatie. Omdat er nog wel volop werk te doen was heb ik tot 1 juli 2015 gewerkt op het Facilitair Bedrijf van het Hoofdkantoor in Amstelveen. Gedurende deze periode heb ik diverse trainingen gevolgd intern bij de Academie van de SVB in Utrecht.

Na deze periode heb ik via mijn netwerk een werkervaringsplek gedurende 6 maanden gevonden bij de Penitentiaire Inrichtingen in Vught. Later werd mij gevraagd om een langdurig zieke leidinggevende te vervangen en dit heb ik naar volle tevredenheid van alle partijen dan ook gedaan. Dit was voor mij de bevestiging dat ik na 33 jaar bij de SVB gewerkt te hebben ook in staat was om binnen korte tijd werk op te pakken bij een totaal andere werkgever. Helaas moest ik na 6 maanden stoppen omdat het niet mogelijk was om mij door allerlei wettelijke bepalingen langer aan het werk te houden.

Via een gesprek met mijn begeleider van de SVB is mij voorgesteld om in contact te komen met ACE. Hierbij heb ik de keuze gekregen om iemand te selecteren die mij persoonlijk wilde begeleiden naar werk. Mijn beste gevoel ging hierbij uit naar Frans Reunis en er is in december 2016 afgesproken dat hij mij een jaar lang zou begeleiden. Na een intakegesprek heb ik vervolgens een uitgebreide test gemaakt waarin mijn persoonlijkheid, interesses en intelligentieniveau is geïnventariseerd. Hierdoor hebben we kunnen vaststellen waar ik het beste mijn sollicitaties op kon schrijven m.b.t. de diverse vacatures. Ook ben ik via het netwerk van Frans op diverse netwerkgesprekken geweest.

Dit was voor mij een geheel nieuwe ervaring, maar dit is me erg goed bevallen. Je hebt hierbij de mogelijkheid om jezelf te presenteren zonder dat er sprake is van een vacature. Maar bij een toekomstige vacature kun je wel refereren naar het prettige onderhoud welke je hebt gehad met iemand van het bedrijf zodat je al wel “hoger op de stapel” komt te liggen.

De gesprekken met Frans hebben mij ook “op de been gehouden” als ik teleurgesteld was wanneer er weer een afwijzing was gekomen op een vacature waarbij ik niet eens was uitgenodigd voor een gesprek, ondanks “warme aanbeveling” via ACE. Frans heeft mij echter voorgehouden om de moed niet te verliezen en door te blijven gaan met solliciteren en netwerken omdat dit op den duur een baan op MOET gaan leveren.

Uiteindelijk kreeg ik een aantal weken geleden een telefoontje van mijn oude baas van 20 jaar geleden. Hij gaat volgend jaar met pensioen en vroeg of ik nog op zoek was naar een baan. Uiteraard maakte ik hier graag gebruik van en heb een klikgesprek gehad met de directeur van dit bedrijf. Na een nachtje hierover geslapen te hebben belde de directeur mij op met de vraag of ik nog positief tegenover de baan als administrateur stond. Natuurlijk wilde ik die baan graag en we hebben de volgende dag de arbeidsvoorwaarden besproken en zijn tot een akkoord gekomen.

Op 1 januari 2018 ben ik voor 7 maanden aangenomen waarbij het contract op 1 augustus verlengd wordt met een jaar als beide dit willen. Na dit jaar volgt er een vast dienstverband voor onbepaalde tijd, dus wat mij betreft tot aan mijn pensioen.”

Gerelateerde nieuwsberichten

ACE Festival

14 september 2021

ACE Festival

Terugblik ACE bijeenkomst 9 september 2021

Lees verder

ACE Festival

15 juli 2021

Dit is het moment!

‘De wereld verandert, werkgevers veranderen, werk verandert, jouw baan verandert’
We schreven dit letterlijk in de aanloop naar het nieuwe ACE-concept en toen barstte de Corona-bom!

Lees verder

Lid worden? Meld je hier aan!

Wil jij ook impact maken? Laat je HR-impact bruisen!

Word lid