Mijn ACE netwerkervaring

24 februari 2017

Na mijn ontslag bij Zorgzuster West Brabant, kreeg ik van Groenhuysen het aanbod om mee te doen aan een outplacement. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt, omdat ik de weg totaal kwijt was, en geen idee meer had welke kant ik op wilde of welke capaciteiten ik in mijn mars had.

In mijn eerste gesprek met Annerique van ACE netwerk, kreeg ik uitleg hoe het ACE Transfercenter te werk gaat. Ik heb met 3 verschillende coaches een kennismakinggesprek mogen voeren en vanuit die gesprekken gekozen voor Frans Reunis van RMO coaching en training. Wij hadden direct een klik, en heeft mij weer terug de weg op gekregen.

Na 11 soorten testen over interesses, niveaus en capaciteiten kwam duidelijk naar voren dat maatschappelijke dienstverlening, planning/roostering, horeca, recreatie, glas/keramiek bewerken hoog scoorde. Met daarbij ondernemend, resultaatgericht, sociaal, ordelijk en behulpzaam, ben ik breed inzetbaar.

Maar omdat ik eigenlijk altijd in de (scholen)catering als cateringmanager aan het werk ben geweest met een kleine uitstap naar een backoffice functie, waren een aantal functies voor mij toch redelijk onbekend, en wilde ik daarin ook zeker eens een kijkje nemen. Dus heeft Frans Reunis, bij Annerique de vraag weggelegd om meeloopdagen aan te vragen bij de aangesloten bedrijven in het ACEnetwerk.

Als eerste reageerde Thijs Hamelink van Amarant, hij heeft voor mij 2 stages geregeld in Bergen op Zoom.

Op 28 -11-2016 ben ik naar Amarant begeleid wonen op de IJsellaan geweest, een woongroep waar de cliënten zelfstandig wonen. Hier werd ik hartelijk ontvangen en kon alle vragen stellen, mocht bij gesprekken aanwezig zijn en kreeg een goed beeld hoe het geheel in elkaar stak. Maar kwam er gelijk ook achter dat dit voor mij minder geschikt was, het is veel administratie/vastleggen van afspraken en weinig activiteiten met de bewoners.

06-12-2016 kon ik een dag meedraaien op Amarant Pauwer activiteitencentrum, ook hier weer prettig ontvangen, tekst en uitleg gehad hoe de dag eruit ging zien en met welke activiteiten ik mee kon draaien. Met 2 cliënten de kerstboom mogen opbouwen, bij de sportactiviteiten meegekeken, en in de middag creatief geweest met keramiek, verf en weven, helemaal mijn ding! Dus heerlijk genoten van deze dag. Helaas is mijn mbo diploma niet genoeg voor deze functie, daarom ben ik nu aan het overwegen om een 2 jarige opleiding hierin te gaan volgen.

22-11-2016 was de dag dat ik met Ilse Franken van Ilse Franken Etalages (eigen netwerk) mee ben geweest om winkels te gaan etaleren. Dit was ook weer een fijne dag, veel geleerd maar ook ingezien dat dit best wel een investering kost omdat er veel materialen aangeschaft moeten worden, als je als zelfstandige wil opereren.

09-12-2016 een dag meegedraaid op Buitenhof van Groenhuysen (zelf via oud collega Janneke van de Eerenbeemt geregeld). Dit is een dagbesteding voor mensen met dementie, hier wordt samen met de cliënten gekookt, diertjes en de tuin verzorgd, geheugentrainingen, samen de krant lezen, en een wandeling gemaakt. De ontvangst en de tijd die de dames voor mij maakte ,was dat ik mij gelijk welkom voelde en ook hier was ik helemaal in mijn element.

22-12-2016 een andere richting opgegaan en kon een dag meedraaien op de planning van Saver te Roosendaal. Ook hier goed ontvangen op de afdeling, de gehele ochtend werd er echt tijd genomen om mij diverse systemen van de planning te laten zien, en dat er meerder factoren meespeelde, ik was gewoon verbaasd wat er allemaal komt kijken bij deze organisatie, gelukkig kon ik de middag wat mee helpen om de routes uit te werken, je voelt je toch wat bezwaard dat er tijd voor je gemaakt wordt en zo weinig terug kan doen! Ook hier heb ik weer genoten van deze dag, en een beter inzicht gekregen in de planning!

04-01-2017 Deze dag mocht ik een kijkje nemen bij de WVS Industry in Roosendaal, ook hier weer fijn ontvangen en uitleg gehad, hoe het een beetje werkt, de verschillende afdelingen bekeken, ook meegeholpen, een praatje gemaakt met begeleiders en medewerkers. Hier wordt voornamelijk producten verpakt of voorzien van een extra sticker, en opnieuw verpakt. Dit was een hele andere wereld, en eigenlijk nog geen idee of deze baan als begeleider voor mij geschikt is, het werktempo is begrijpelijk anders, daar de cliënten daar niet voor niks zijn.

Het waren stuk voor stuk prachtige ervaringen, en alle bedrijven die dit mogelijk gemaakt hebben

BEDANKT!

Erica de Backer-de Vries