Dag van de Mobiliteit Brabant: 'Minister-president lijkt me wel wat'

20 november 2016

De Dag van de Mobiliteit 17 november 2016 in NoordOost Brabant was een groot succes. Een paar kerncijfers: 40 deelnemende werkgevers, 250 werkplekken en 200 matches! Met als toetje een mooie afsluiting in de Muzerije met acrobatiek, netwerken en gezellige borrel.

De dag kreeg publicitaire aandacht op radio en tv bij Omroep Brabant. In de ochtend mocht een medewerker van Wonen Breburg op de radio toelichten hoe hij een dagje ging werken bij FrieslandCampina op de kaasafdeling. En aan het eind van de dag heeft Omroep Brabant een mooi nieuwsitem geplaatst op hun site.

Hieronder het bijbehorende artikel van www.omroepbrabant.nl. We hadden het niet beter kunnen verwoorden!

UDEN - Altijd al eens willen meemaken hoe het is om één dag iemand anders baan te hebben. Donderdag was je kans tijdens de Dag van de Mobiliteit. Ook in onze provincie konden werknemers een dagje job-swappen. Enkele honderden mensen grepen hun kans.

Onder hen Daisy van Toor. Ze heeft een baan in de gehandicaptenzorg. Nu mocht ze een dagje meedraaien op het laboratorium van het Bernhoven Ziekenhuis. "Dit is echt heel iets anders en technisch maar wel ontzettend leuk en interessant", aldus Daisy.

Ze wordt begeleid door Yvon van der Linden, klinisch chemicus van het Bernhoven Ziekenhuis. "Het is natuurlijk bijzonder dat je op deze manier de gelegenheid krijgt om te kijken hoe het er in een andere baan aan toe gaat", legt Van der Linden uit.

De dag van de mobiliteit is bedoeld om ideeën op te doen, jezelf te verrassen of gewoon maar eens verder te kijken dan je neus lang is. Als medewerker voor één dag krijg je ook wat mee van de cultuur binnen een andere organisatie. Mooi meegenomen in je eigen baan en misschien wel het belangrijkste wat je na zo'n dag opstrijkt.

Heel soms is een dagje kijken in andermans keuken het begin van een carriereswitch. Zover gaat het enthousiasme van Daisy nog niet. "Nee, ik ambieer geen baan als laborante maar ik heb wel veel opgestoken". Haar begeleidster Yvon van der Linden zou het ook wel eens willen proberen: "Een dagje als minister-president lijkt me wel wat".