Week van de Mobiliteit van Pier Feddema

02 maart 2018

"Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik bij productiebedrijven gewerkt. Als Teamleider, Plant Controller en Continu Verbeter Specialist. Graag zou ik van werkomgeving veranderen. Eigenlijk zoek ik werk dat er toe doet. Dat kan als leidinggevende, adviseur of uitvoerend medewerker zijn.

In week 44 organiseerde ACE de Week van de Mobiliteit. Voor mij een uitgelezen kans eens in de keuken van een of meer andere organisaties te kijken. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Op 1 november heb ik een ochtend meegelopen bij Printing Partners. Naast het bedrukken van enveloppen verzorgen zij het complete logistieke traject voor webshophouders: van helpdesk en marketing tot de opslag en logistieke afhandeling van de orders. Fascinerend om hier rondgeleid te worden.

Op 2 november heb ik een dag meegelopen op het Loopbaanplein van het Graafschap College. Het loopbaanplein is onderverdeeld in de afdelingen Decanaat, Trajectbegeleiding, Orthopedagogie en Re-integratie. Van alle afdelingen kreeg ik een korte presentatie en heb ik vragen kunnen stellen. Daarna ben ik aangehaakt bij een jobcoach en heb ik een intake van een statushouder voor een leerwerktraject en een jobcoaching gesprek met een geplaatste medewerker bijgewoond. Wat mij betreft is dit werk wat er toe doet! Ik voelde me hier helemaal thuis. Ik heb dan ook aangeboden dat ik 2 maanden stage kan lopen, uiteraard in overleg met mijn werkgever FrieslandCampina.

Op 4 november heb ik nog een dag bij het UWV meegelopen. In de ochtend heb ik meegekeken en kreeg ik uitleg over de digitale dienstverlening. In de middag ben ik bij twee gesprekken met uitkeringsgerechtigden aanwezig geweest. Ook hier voelde ik affiniteit met het werk. Echter vanwege de huidige economische voorspoed neemt de hoeveelheid werk voor het UWV af.

Nu heb ik met het Loopbaanplein afgesproken dat ik vanaf 4 december 2 maanden stage loop. Hoe het er precies uit gaat zien , weet ik nog niet. We hebben wel afgesproken dat ik niet alleen meeloop, maar ook daadwerkelijk dingen ga doen. Ik elk geval zal ik betrokken worden bij het project Doetinchem Samen, enkele leerwerktrajecten en de werving hiervoor en sollicitatietrainingen voor jongeren. Ik heb er zin in!"

Pier Feddema