Over ambitie en het nemen van verantwoordelijkheid voor eigen inzetbaarheid.

Ik ben ervan overtuigd dat het kunnen vervullen van je dromen en ambities voor iedereen belangrijk is. Het hebben van ambities is belangrijk voor onze identiteit en maakt gelukkig.

Voor mij betekent ‘ambitie’ gedreven en succesvol mijn doelstellingen realiseren; voortdurend nieuwe ervaringen opdoen en prestaties neerzetten waar ik later met voldoening op terug kan kijken. Het is een voortdurende zelfontdekkingsreis en heeft alles te maken met gedrevenheid, zelfontplooiing, doelen stellen, resultaten behalen, continue vooruitgang boeken, gezien en gewaardeerd worden.

Mijn ambitie en inzet hebben mij geen windeieren gelegd in mijn loopbaan. Mijn passie viel op, ik kreeg het vertrouwen en alle mogelijke ondersteuning van management, kon mezelf continue ontwikkelen en maakte succesvol carriere in de internationale bedrijven waar ik werkzaam was.

Een belangrijke reden voor mijn succes was de continue dialoog die ik had met mijn leidinggevenden.

Ik had een heel goed beeld van waar de organisatie naar toe ging, begreep wat er zowel nu als in de toekomst van mij werd verwacht en wist hoe ik met mijn kennis, kunde en vaardigheden waarde kon toevoegen aan het bedrijfsresultaat.

Verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen duurzame inzetbaarheid was een eitje.

Ik wist immers precies wat ik moest doen om zowel vandaag als morgen over de juiste expertise en competenties te beschikken. Bovendien stimuleerde, inspireerde en daagde management mij voortdurend uit om mijn capaciteiten volledig in te zetten.

Kortom, alle voorwaarden waren aanwezig om ‘eigenaarschap’ over mijn eigen loopbaan te nemen.

Hoeveel mensen verkeren in een soortgelijke, gelukkige positie als ik destijds?

Hoe vaak wordt van medewerkers niet gevraagd om verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen duurzame inzetbaarheid zonder te weten wat de uitdagingen in de markt zijn en hoe het bedrijf hierop wil inspelen?  Maar vooral ook zonder gezien, geinspireerd en uitgedaagd te worden om de eigen capaciteiten volledig in te zetten?

Mijn werkgevers vonden bedrijfs-continuiteit en een optimale balans tussen de kosten en toegevoegde waarde per medewerker cruciaal. Zij waren zich er volledig van bewust dat een medewerker minder inzetbaar is wanneer hij/zij niet over de juiste expertise en juiste competenties beschikt.

Hoe vaak staat ‘duurzame inzetbaarheid’ bij jou op de business agenda?

Anja Uitdehaag
Managing Partner
Femflection