Naar events

Ontketen Talent: het verborgen goud van je organisatie!

ACE
ACE House Rotterdam
Handboeien

Welk onbenut potentieel laat jij liggen? Binnen organisaties is vaak veel onontdekt talent aanwezig. Er wordt veel geïnvesteerd in werving & selectie en het begeleiden en coachen van nieuwe medewerkers. Het is een gemiste kans als niet ook wordt geïnvesteerd in mensen die al enige tijd in dienst zijn maar door andere oorzaken niet volledig tot hun recht komen.

 Een van de voornaamste redenen dat potentieel onbenut blijft is dat medewerkers te maken krijgen met life events. Een loopbaan is geen lineair proces. Veranderingen in het leven hebben invloed op de inzetbaarheid van medewerkers. Ze krijgen voor het eerst een kind, mantelzorgen voor een ouder of zieke partner, raken in de overgang, krijgen te maken met verlies van gezondheid of met rouw. Ook komen in verschillende levensfasen loopbaanvragen op als ‘Klopt mijn balans tussen werk en privé?’, ‘Wat wordt mijn volgende stap?’, ‘Wil ik specialiseren of leidinggeven?’ of ‘Wat wil ik nog bereiken voor ik met pensioen ga?’.

 We weten dat ondersteuning van werkgevers aan medewerkers, wanneer ze met life events te maken krijgen, de inzetbaarheid en productiviteit bevordert. Alle organisaties hebben hierin een opdracht, zéker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. Odyssee ondersteunt organisaties door middel van HR-advies en training en coaching van medewerkers op diverse levens- en werkthema's, waardoor zij in staat zijn hun medewerkers te helpen bij het continu ontwikkelen van hun potentieel en hun inzetbaarheid te vergroten.

Deze middag slaan Odyssee, LVH Advocaten en het ACE HR-Collectief de handen ineen. In deze workshop voor HR gaan we aan de slag met de volgende vragen:

  • Hoe ziet mijn personeelsbestand eruit? Dit zegt iets over de risico’s op verzuim die life events met zich meebrengen
  • Welke life events (zoals het krijgen van kinderen, mantelzorg, de overgang, rouw en verlies) beïnvloeden het onbenut potentieel?
  • Zijn er juridische mogelijkheden vanuit de werkgever om werknemers te ondersteunen bij life events?
  • Welke rol heeft HR?
  • Heb ik onbenut potentieel in mijn organisatie? Waar zit dat?
  • Hoe behoud ik mijn ervaren werknemers en op welke wijze kan ik ze inzetten na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd?

 

Programma

Inloop                                       15.30u tot 16.00u
Inhoudelijk programma    16.00u tot 18.00u
Borrel en netwerken           18.00u tot 19.00u

Locatie

ACE House Rotterdam (LVH Advocaten)
Wilhelminakade 955 (World Port Center)
3072 AP Rotterdam
(Genoeg parkeermogelijkheden)

 

 

donderdag 23 mei 2024
15:30 tot 19:00

Aanmelden

Vul hieronder jouw gegevens in om je aan te melden voor dit evenement.

Aanmelden niet meer mogelijk.

Lid worden? Meld je hier aan!

Wil jij ook impact maken? Laat je HR-impact bruisen!

Word lid