Naar events

The Perfect Match!

ACE
Digitale bijeenkomst via Microsoft Teams
The perfect match

Aangezien het niet mogelijk is om elkaar fysiek te ontmoeten, gaan we digitaal met elkaar 'om tafel' via Teams.  En kiezen we ervoor om 1 verdiepende sessie te doen. Dan blijven we lekker fris!

‘The perfect match’ tussen werkgever en medewerker 

Corona of geen corona, het blijft belangrijk om jouw organisatie bij je doelgroep te profileren als onderscheidende werkgever. Want de vijver waar je uit kan vissen is momenteel misschien weer wat groter, maar ook nu is een onderscheidende positie claimen ten opzichte van andere werkgevers, belangrijk. Je wilt dat goede medewerkers bewust voor jouw organisatie kiezen en niet voor je concullega. Als een goed salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en kleine extra's niet langer voldoende zijn, hoe zorg je er dan voor dat talent toch voor jouw organisatie kiest? Moet je gewoon méér bieden dan de rest, of kan het ook anders, strategischer?

Inspiratie en kennis

The Perfect Match!

Bij vraagstukken over employer branding en het werkgeversimago kijken we bij Motivaction - met ons expertteam Sparkey -  zowel naar de interne als externe arbeidsmarkt, én naar de huidige en gewenste situatie. Aan de hand van onderzoek identificeren we in 4 stappen de gaps en matches tussen het daadwerkelijke beeld en het ideale wensbeeld enerzijds en tussen het interne en externe beeld anderzijds. Deze stappen worden in de presentatie van Ester Koot, nader toegelicht.

Ester Koot is sinds 1998 werkzaam als onderzoeker en consultant. Zij studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met als afstudeerrichting Marketing Management. Binnen Motivaction richtte Ester het expertteam Sparkey op, waarbij de nadruk ligt op de ‘spark’ (vonk) tussen werkgever en werknemer. Sparkey geeft op basis van onderzoek advies over medewerkermotivatie, organisatieverandering, werkgeversimago en optimalisatie van arbeidsmarktcampagnes. Uitgangspunt bij de onderzoeken is ‘de mens achter de werknemer of werkgever’, wat drijft hem of haar?

Kennisdeling & intercollegiaal sparren  

Juridische aspecten van werving, selectie & onboarding

Namens onze Helpdeskpartner Koch advocaten, neemt arbeidsrechtadvocaat Irene van de Kerkhof jullie graag mee in enkele juridische aspecten van werving, selectie en onboarding. Als werkgever wil je de werving & selectie natuurlijk ook op een juridisch juiste manier vormgeven. Dit roept al meteen veel vragen op. Hoe zit het met de privacy van een sollicitant; mag je diegene bijvoorbeeld ‘Googlen’ om meer te weten te komen over het werkverleden of het privé leven? Wat mag je een sollicitant wel/niet vragen tijdens een sollicitatiegesprek? En in hoeverre is selecteren toegestaan, zonder daarbij te discrimineren?

Als een sollicitant eenmaal ‘onboard’ is, wil je vervolgens ook alle rechten en verplichtingen goed vastleggen. In de praktijk gaan werkgevers daarbij helaas nogal eens de mist in. Daarom wordt ook stilgestaan bij de meest voorkomende fouten bij het opstellen van de arbeidsovereenkomst. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Wat is jouw perfect match?

Matchen & Pitchen

Matchen is een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst; niet alleen denken maar ook doen. Welke vacatures en kandidaten heb jij? Voor wie zoek jij verbinding of nieuwe kansen? Tijdens het pitchen staat de kandidaat centraal. Hij of zij mag zich op eigen wijze aan jullie presenteren, live of via video. Meld je pitchkandidaat aan, graag uiterlijk 5 maart, via info@ACEnetwerk.nl

Wie neem jij mee? 

Samen maken we ons HR-Collectief groter. Heb jij een HR-collega van een andere organisatie op het oog? Nodig hem of haar uit om kennis te maken. Zo creëren we samen nóg meer kansen! 

Programma

Deel 1: Kennis 
14.30-14.35   Welkom & intro
14.35-15.20   Kennissessie: The Perfect Match - verzorgd door Motivaction/Sparkey
15.20-15.30   Energizer/pauze

Deel 2: Actieve kennisdeling & Matchen
15.30-16.15   Workshop: Juridische aspecten - verzorgd door Koch advocaten
16.15-16.25   Energizer/pauze
16.25-16.55   Matchen: pitch kandidaten & onderling matchen
16.55-17.00   Afsluiting

dinsdag 9 maart 2021
14:30 tot 17:00

Aanmelden

Vul hieronder jouw gegevens in om je aan te melden voor dit evenement.

Lid worden? Meld je hier aan!

Wil jij ook impact maken? Laat je HR-impact bruisen!

Word lid