In alles wat ik doe, draait het om het geloof dat ieder mens een bron van talenten is en dat deze tot hun recht mogen komen. Sterker nog, moeten komen. Mensen doen zichzelf zo vaak tekort door in een situatie te blijven waarin dit niet tot zijn recht komt. Op privé of werk. Waarom richten we ons in het onderwijs nog niet voldoende op aansluiting en ontwikkelingen van talenten op verschillende vlakken? Ieder kind moet dezelfde cito maken en krijgt een maatstaf score.

En ook, organisaties zijn zo goed om mensen in hokjes te plaatsen en vooral niet de grenzen op te zoeken, omdat het anders niet meer in het functieprofiel of het bezettingsplaatje per afdeling past. En ook later in het bedrijfsleven blijven we ons veelal richten op opleiding en training in plaats van het ontdekken en ontwikkelen van authentieke competenties.

Als ik ook maar enige invloed kan hebben op dit stukje denken en doen, bij individuele mensen of bij organisaties, dan ben ik een heel gelukkig mens. ACE voelt voor mij als een medestander in dit denken en doen. En daarom ben ik fan en hoop ik hiermee een bijdrage te kunnen leveren.

20 jaar geleden koos ik voor het HR vak. De energie en passie voor dit vak blijft, omdat je op het grensvlak kan acteren tussen mens, organisatie, overheid en omgeving. Wat een fantastisch speelveld!

Noortje Lips
Sr. HR Business Partner, Corporate Manufacturing
SABIC