Naar nieuwsoverzicht

ACE Arbeidslab brengt arbeidsmarkt in beweging

1 juni 2018

Op 31 mei is in Doorn het ACE Arbeidslab geopend door diverse prominente HR professionals, als Raad van Advies & Inspiratie betrokken bij het ACE netwerk.
ACE Arbeidslab.jpg

Op 31 mei is in Doorn het ACE Arbeidslab geopend door diverse prominente HR professionals, als Raad van Advies & Inspiratie betrokken bij het ACE netwerk. Gezamenlijk knipten de aanwezigen het lint door, als teken dat gezamenlijke inspanning voor de arbeidsmarkt noodzakelijk is. In het ACE Arbeidslab, een initiatief van het landelijke ACE netwerk, werken werkgevers, medewerkers, dienstverleners en wetenschappers samen om beter met krapte en andere uitdagingen van de veranderende arbeidsmarkt om te gaan.  

De wereld ontwikkelt razendsnel en de arbeidsmarkt verandert. Maar ook de werkwensen veranderen. Steeds meer werkgevers zien in dat medewerkers moeten blijven ontwikkelen om duurzaam inzetbaar te zijn en blijven. Ontwikkeling in techniek, digitalisering, robotisering en een tekort aan vakmensen, vragen om nieuwe oplossingen. En hoe speel je hier als organisatie op in? De vraag naar en het aanbod van werk blijft volatiel.

Durven doen!
Organisaties moeten niet alleen ontwikkelen, ontdekken en blijven leren. Maar vooral ook durven doen! Maar dan wel op een goede, inhoudelijke en vernieuwende manier. En vooral intersectoraal, in verbinding  met werkgevers, overheid, medewerkers, HR netwerkadviseurs en kennispartners. Het ACE netwerk initieert daarom het ACE Arbeidslab. In dit Arbeidslab werkt ACE onder meer samen met het Centrum voor Arbeidsmarktinnovatie, met wetenschappers, maar bovenal met werkgevers die het lef hebben om de volgende stap te zetten in een veranderende arbeidsmarkt.

Het ACE Arbeidslab gaat zich bezighouden met het onderzoeken van complexe vraagstukken over de arbeidsmarkt, duurzaam organiseren en duurzaam werken. Hoe leren we werkenden het belang van voortdurende ontwikkeling? En hoe leiden we mensen op voor de arbeidsmarkt van de toekomst? Hoe geven we mensen zelfregie? Hoe bieden we perspectief en blijft vraag en aanbod op elkaar aangesloten?

Gezamenlijke inspanning
Op het prachtige Landgoed Zonheuvel in Doorn openden gisteren diverse HR-professionals, zoals Marcel van Bijnen (algemeen directeur provincie Noord-Brabant), Anja Uitdehaag (Managing Partner Femflection) en Jaap Jongejan (directeur ACE netwerk en algemeen directeur SBI), het ACE Arbeidslab. Gezamenlijk knipten de raadsleden het lint door, als teken dat gezamenlijke inspanning voor de arbeidsmarkt noodzakelijk is.

“Met het ACE Arbeidslab gaan we samen oplossingen uitvinden door te denken én doen”, aldus initiatiefnemer Andreas van den Goorbergh. “Dankzij deze aanpak van het ACE netwerk, leren werkgevers anticiperen op marktontwikkelingen en zullen zij een belangrijk deel van de antwoorden vinden op ondernemingsvragen die de dynamische arbeidsmarkt met zich mee brengt.”

ACE netwerk
Het ACE Integraal Netwerk is het grootste onafhankelijke, intersectorale HR-platform voor werkgevers, dienstverleners en medewerkers. Het is een landelijk platform met regionale netwerken. ACE Integraal Netwerk maakt zich sterk om de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten met winst voor medewerker en werkgever. Het ACE netwerk bestaat uit regionale stichtingen zonder winstoogmerk.

Het ACE netwerk laat zich landelijk en regionaal adviseren en inspireren door inhoudelijke HR professionals die hun sporen hebben verdiend. In de landelijke Raad van Advies & Inspiratie hebben de volgende personen zitting genomen: Marcel van Bijnen (algemeen directeur provincie Noord-Brabant), Raymond van Hattem (directeur HRM ProRail), Mario Frusch (examining officer – expert behaviour & culture De Nederlandse Bank) en Anja Uitdehaag (Managing Partner Femflection).

Gerelateerde nieuwsberichten

ACE Festival

14 september 2021

ACE Festival

Terugblik ACE bijeenkomst 9 september 2021

Lees verder

ACE Festival

15 juli 2021

Dit is het moment!

‘De wereld verandert, werkgevers veranderen, werk verandert, jouw baan verandert’
We schreven dit letterlijk in de aanloop naar het nieuwe ACE-concept en toen barstte de Corona-bom!

Lees verder

Benieuwd? Ervaar ACE tijdens een bijeenkomst.

Iedere bijeenkomst heeft een actueel HR-thema. We laten experts aan het woord en delen interactief en intercollegiaal kennis, inspiratie, vacatures en medewerkers.

Naar events