Naar nieuwsoverzicht

The perfect match

26 juni 2018

Win-win-win voor werkgever (ING), nieuwe werkgever (Kemira) en medewerker.
duim omhoog

“Zeg Inge heb jij plaats voor een secretaresse of administratief medewerker? Ik zal even uitleggen waar het om gaat", zei Leny van ING Bank:  “we zoeken een reïntegratieplek voor een medewerker voor een paar uur per week. Dit zal ze buiten ING Bank moeten vinden, omdat haar functie is komen te vervallen.” Leny heeft Kemira als eerste bedrijf van het ACE Netwerk benaderd. En ik zie best mogelijkheden en vraag om meer details, om wat voor een persoon gaat het, wat zijn de voorwaarden enz. Wij kunnen namelijk direct iemand gebruiken bij het secretariaat, omdat er afgelopen maand iemand was vertrokken wiens baan op de nominatie stond om te vervallen en zij al een nieuwe baan had gevonden. Het zou een mooie match kunnen zijn...

Na het uitwisselen van gegevens, werd ze uitgenodigd voor een kennismaking, want het moet natuurlijk wel “klikken” van beide kanten.  Leny denkt dat ze wel zal passen binnen onze bedrijfscultuur. En vanaf dag één is dat ook zo. Claudia, heet ze, past precies bij het bedrijf en voldoet boven verwachting. Ze is ook heel makkelijk in de omgang. En ook al is haar ervaring en opleiding op een heel ander vlak, ze kan zich naadloos voegen in deze werkomgeving en in het secretaresse vak.

Claudia heeft het ook naar haar zin en de opbouw in uren verloopt voorspoedig. Nu is er de hoop dat het een blijvertje wordt, maar Kemira heeft in principe geen vacature, ook al blijkt al snel dat we niet meer zonder haar kunnen. En van Claudia’s kant is er ook geen behoefte om het outplacementtraject te vervolgen, want ze hoopt op een secretaresse baan bij Kemira. Het einde van haar reintegratietraject kwam snel in zicht en we hebben Claudia lang in spanning moeten houden, maar uiteindelijk het verlossende bericht: Kemira heeft haar een passend contract kunnen aanbieden en Claudia werkt sinds 1 juni nu bij Kemira.

Winst voor:

  • Claudia, want ze kon geleidelijk wennen aan het arbeidsproces en is nu 100% hersteld en heeft meteen een baan.
  • ING Bank, want de externe reïntegratie is gelukt en de medewerker is herplaatst van werk naar werk.
  • Kemira, want vanaf februari hebben we een medewerker die ons direct heeft geholpen en alleen tegen een reiskostenvergoeding. Bovendien is ze nu een Kemira medewerker zonder dat er wervingskosten aan te pas kwamen.
  • ACE netwerk. Het concept van ACE werkt – weer een succes!

 

Inge Latupeirissa
Kemira

Gerelateerde nieuwsberichten

ACE Festival

14 september 2021

ACE Festival

Terugblik ACE bijeenkomst 9 september 2021

Lees verder

ACE Festival

15 juli 2021

Dit is het moment!

‘De wereld verandert, werkgevers veranderen, werk verandert, jouw baan verandert’
We schreven dit letterlijk in de aanloop naar het nieuwe ACE-concept en toen barstte de Corona-bom!

Lees verder

Lid worden? Meld je hier aan!

Wil jij ook impact maken? Laat je HR-impact bruisen!

Word lid