Naar nieuwsoverzicht

Go digital, stay human!

9 juli 2019

Op 5 juni gaf futuroloog Christian Kromme een voordracht voor de Raden van Advies & Inspiratie van ACE. En inspirerend was het!
Christian Kromme

Vanuit een persoonlijk verhaal legde Christian de verbinding tussen cel ontwikkeling, technologie ontwikkeling en organisatie ontwikkeling. De ontwikkelingservaring van het ene, gaf het voorspellende vermogen aan het andere.

De ontwikkeling van technologie is exponentieel en we zien nu de maatschappelijke effecten ervan; schaarste van mensen aan de ene kant en het perspectief van een groep die niet meer mee kan in het tempo anderzijds. Nu geeft die ontwikkeling van de technologie ook onvoorstelbare mogelijkheden die ons als mensen enorm helpt. Daarnaast houden we die ontwikkeling ook helemaal niet tegen. Het is dus een kwestie van er op de goede manier mee omgaan. En dat perspectief is er. Alhoewel dat niet zonder slag of stoot zal gaan. Hoe zorgen we voor de meerwaarde van mensen in een ongelooflijk snel ontwikkelende wereld? 

Het gaat om digivaardigheid, flexibiliteit en het leggen van menselijke verbindingen, menselijke waarden in combinatie met technologische waarde. Het omarmen van het een en het ontwikkelen van het ander. Initiatieven als de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties met als een van de uitgangspunten: leave no one behind, sluiten daarbij naadloos aan waar ACE voor staat: natuurlijk meedoen. SBI in Doorn, de plaats van ons ACE Arbeidslab, is inmiddels een SDG House, een broedplaats voor dit nieuwe denken en verbinden. 

In Nederland is de discussie formeel gelanceerd op het Eeuwcongres van AWVN op 20 juni. Hier presenteerde voorzitter Hans Borstlap van de Commissie Regulering van werk een discussienotitie “In wat voor land willen wij werken?”. Een aanzet om met elkaar vorm te geven aan een beter werkend Nederland. Op www.reguleringvanwerk.nl kun je bijdragen aan deze discussie. Een waardevol initiatief dat veel denkkracht bundelt en richting geeft aan de toekomst van werk in Nederland. 

Als 10-jarig ACE netwerk zijn we onze tijd dus (ver) vooruit in denken én doen. En dat is goed, want verkenners en voorbeelden zijn hard nodig. Baanbrekers die de meerwaarde van het duurzaam benutten van menselijk kapitaal vertalen naar meer waarde voor mensen als deel van de onderneming en daarmee voor de onderneming zelf. De kracht die de SDG’s inmiddels in zich hebben is inmiddels niet meer te negeren. Ook hier doet iedereen, alle grote organisaties, inmiddels mee. Nu wordt het tijd voor de verbinding met de ander, de zwakkere, die het lastig heeft om mee te komen. Ook die verdient het perspectief mee te blijven ontwikkelen, mee te mogen blijven doen; leave no one behind; go digital, stay human!

Andreas van den Goorbergh
Bestuurder

Gerelateerde nieuwsberichten

ACE Festival

14 september 2021

ACE Festival

Terugblik ACE bijeenkomst 9 september 2021

Lees verder

ACE Festival

15 juli 2021

Dit is het moment!

‘De wereld verandert, werkgevers veranderen, werk verandert, jouw baan verandert’
We schreven dit letterlijk in de aanloop naar het nieuwe ACE-concept en toen barstte de Corona-bom!

Lees verder