Naar nieuwsoverzicht

Impact!

21 april 2020

De wereld ziet er in enkele weken anders uit.
Impact

De wereld ziet er in enkele weken anders uit. Wie had er 6 weken geleden kunnen bevroeden dat we vandaag (21 april 2020) reikhalzend zouden uitkijken naar een persconferentie, waarin we horen of we weer meer naar buiten kunnen en ons leven kunnen leven?

Zo snel kan het dus gaan. Een wereld in verandering, ons werk in verandering, wijzelf in verandering. Impact zorgt echter ook voor iets anders: verandering, creativiteit en energie. Het is prachtig om te zien hoe we als collectief weten om te gaan met de veranderingen; hoe bedrijven oplossingen vinden het hoofd te bieden aan schaarste (de familiepoule bij Verstegen Spices & Sauces) of zich inzetten voor de omgeving (Sabic geeft mensen met een zorg-achtergrond de mogelijkheid in de zorg te ondersteunen). Hoe mensen elkaar dag dagelijks helpen met boodschappen, een hart onder de riem, even aandacht voor elkaar. ‘De meeste mensen deugen’ heet het boek van Rutger Bregman en ik raad je aan het eens te lezen. Het geeft moed om te lezen én te zien hoe de meeste mensen neigen naar het goede bij een crisis met deze impact.

Impact; niet alleen vandaag maar in de komende jaren zullen we veel merken van alles wat er de laatste weken gebeurde. De eerste crisis is die van de gezondheid, het binnen blijven en het plots stilvallen van de economie. De tweede crisis volgt nu snel; de economische gevolgen van wat er nu gebeurd en, hopelijk in afnemende intensiteit, blijft gebeuren de komende 2-3 jaar; perioden van beperkingen. Ik deel graag bijgaand document met jullie. Het geeft een inzicht in wat er staat te gebeuren in de komende 6, 18, 36 maanden. Wat de crisis voor gevolgen heeft en wat de te verwachten blijvende veranderingen zijn in gewoonten en gedrag. Het kan je mogelijk helpen wat grip te krijgen op een periode van grote onzekerheid. Maar bovenal het geeft je een perspectief. Een perspectief om de crisis ter hand te nemen. Zelf aan de slag te gaan. Te focussen op waar jij invloed hebt, waar jij het verschil kan maken door te veranderen en te verbeteren. 

En dat is misschien het beste perspectief wat we met elkaar hebben. Het komt goed en het wordt beter! Samen, als collectief, weten we een manier te vinden hoe om te gaan met wat er nu gebeurt. Dat gebeurt namelijk al, bij Verstegen, bij Sabic en dichter bij huis. In kleine stapjes. 3 vooruit en 2 terug. Stap voor stap samen bouwen aan herstel en zo het beste halen uit jezelf, elkaar en je omgeving. 

Ik wens jullie en jullie dierbaren een goede gezondheid en veel sterkte toe. Blíjf sterk en gebruik de impact om het met elkaar goed én beter te maken.

Andreas van den Goorbergh
Bestuurder

Gerelateerde nieuwsberichten

ACE nieuws

12 februari 2021

Nieuwsbrief ACE februari 2021

Lees de volledige nieuwsbrief met alle actualiteiten van het HR-Collectief

Lees verder

Vaccinatie

4 februari 2021

Kan een werkgever een werknemer verplichten om zich te laten vaccineren tegen Covid19?

Gastblog van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten - Nu meerdere coronavaccins beschikbaar zijn gekomen, ontstaat er veel discussie. Wel vaccineren of toch maar niet?

Lees verder