Naar nieuwsoverzicht

Match na oriënterend gesprek door bijeenkomst

12 juni 2020

Kandidaat is voorgesteld in bijeenkomst en na oriënterend gesprek aangenomen
duim omhoog

Tijdens een ACE bijeenkomst in december 2019 werd een kandidaat voorgesteld door Heleen Holster van Play World. De kandidaat (begin 20) was een relatie uit haar netwerk en werkte op nul-uren basis als front office medewerker. Het bleek al snel dat de frontoffice haar passie was, maar dat ze niet voldoende uren had om op haar eigen benen te staan en zelf niet veel response kreeg op haar sollicitatiebrieven. 

Tijdens de bijeenkomst wilde een HR-adviseur van gemeente Dordrecht wel een oriënterend gesprek voor haar regelen, omdat zij voor een onderdeel van de gemeente jonge mensen aan het werven waren. Dat gesprek vond plaat in december 2019. Er was niet direct een vacature, maar het gesprek werd als heel waardevol ervaren door de kandidaat. Vervolgens ging er een tijdje overheen. Begin 2020 zag de kandidaat dat er een vacature was bij dit onderdeel en heeft gesolliciteerd. Na een spannende procedure (er was nog een kandidaat in de race) en een meeloopdag, is de kandidaat half april aangenomen.

De kandidaat stuurde Heleen een doos Merci en een kaart met de tekst: "Hierbij even een kaartje om je te laten weten dat ik ga beginnen als receptioniste. Ik wil je graag bedanken, omdat jij diegene bent geweest die mij heeft voorgesteld. Zonder jou was ik waarschijnlijk nooit met het bedrijf in contact gekomen."

Kijk en daar doe je het voor!

Gerelateerde nieuwsberichten

Grensoverschrijdend

14 maart 2024

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Terugblik ACE bijeenkomst 20 februari 2024

Lees verder

Juridische actualiteiten

14 maart 2024

Juridische Actualiteiten 2024!

Terugblik ACE bijeenkomst 23 januari 2024

Lees verder

Lid worden? Meld je hier aan!

Wil jij ook impact maken? Laat je HR-impact bruisen!

Word lid