Naar nieuwsoverzicht

Hoe moet het nu verder met mijn baan? En hoe het goed kwam!

23 november 2020

‘Hoe moet het nu verder met mijn baan…’ was de kreet van de medewerker, die vanwege een ongeluk te maken had met beperkingen in zijn inzetbaarheid als leidinggevende monteur.
ACE op de werkvloer

Dit heeft veel impact op een medewerker en er kwamen veel partijen (bedrijfsarts, casemanager, artsen etc.) op hem af.

De loopbaancoach van Human Business Support heeft de medewerker op een optimistische, maar ook realistische manier hierbij begeleid. Dit proces is gegaan met vallen en weer opstaan. Daarbij is er ook veel aandacht besteed aan zijn rouwverwerking, met als doel om weerbaarder te worden voor deze impactvolle verandering.

Tijdens het coachtraject hebben we vooral gekeken naar wat de medewerker nog wel kan. De uitkomsten hiervan zijn dat de medewerker is gegroeid in zijn zelfbeeld en zijn waardevolle bijdrage ziet voor de maatschappij.

De medewerker heeft een hoge werkethos en werkt graag met zijn handen. Vanuit zijn persoonlijke zoekprofiel hebben we met inzet van ACE, drie verschillende werkervaringsplekken gefaciliteerd, zodat de medewerker ervaring kan opdoen in nieuwe functies die passen bij zijn inzetbaarheid. Deze werkplekken waren in verschillende branches waaronder een: schoolinstelling, zorginstelling en gemeente, zodat de medewerker ook kon toetsen welke omgevingswaarden wel en niet bij hem passen.

Bij deze organisaties heeft de medewerker een positieve indruk achtergelaten, dit heeft hem nog meer zelfvertrouwen gegeven. Zijn werkervaringsplek bij de zorginstelling heeft geresulteerd in een duurzame werkplek!  Dit is een WIN-WIN-WIN uitkomst voor alle betrokken partijen!

Gerelateerde nieuwsberichten

ACE Festival

14 september 2021

ACE Festival

Terugblik ACE bijeenkomst 9 september 2021

Lees verder

ACE Festival

15 juli 2021

Dit is het moment!

‘De wereld verandert, werkgevers veranderen, werk verandert, jouw baan verandert’
We schreven dit letterlijk in de aanloop naar het nieuwe ACE-concept en toen barstte de Corona-bom!

Lees verder

Lid worden? Meld je hier aan!

Wil jij ook impact maken? Laat je HR-impact bruisen!

Word lid