Naar nieuwsoverzicht

Hoe moet het nu verder met mijn baan? En hoe het goed kwam!

23 november 2020

‘Hoe moet het nu verder met mijn baan…’ was de kreet van de medewerker, die vanwege een ongeluk te maken had met beperkingen in zijn inzetbaarheid als leidinggevende monteur.
ACE op de werkvloer

Dit heeft veel impact op een medewerker en er kwamen veel partijen (bedrijfsarts, casemanager, artsen etc.) op hem af.

De loopbaancoach van Human Business Support heeft de medewerker op een optimistische, maar ook realistische manier hierbij begeleid. Dit proces is gegaan met vallen en weer opstaan. Daarbij is er ook veel aandacht besteed aan zijn rouwverwerking, met als doel om weerbaarder te worden voor deze impactvolle verandering.

Tijdens het coachtraject hebben we vooral gekeken naar wat de medewerker nog wel kan. De uitkomsten hiervan zijn dat de medewerker is gegroeid in zijn zelfbeeld en zijn waardevolle bijdrage ziet voor de maatschappij.

De medewerker heeft een hoge werkethos en werkt graag met zijn handen. Vanuit zijn persoonlijke zoekprofiel hebben we met inzet van ACE, drie verschillende werkervaringsplekken gefaciliteerd, zodat de medewerker ervaring kan opdoen in nieuwe functies die passen bij zijn inzetbaarheid. Deze werkplekken waren in verschillende branches waaronder een: schoolinstelling, zorginstelling en gemeente, zodat de medewerker ook kon toetsen welke omgevingswaarden wel en niet bij hem passen.

Bij deze organisaties heeft de medewerker een positieve indruk achtergelaten, dit heeft hem nog meer zelfvertrouwen gegeven. Zijn werkervaringsplek bij de zorginstelling heeft geresulteerd in een duurzame werkplek!  Dit is een WIN-WIN-WIN uitkomst voor alle betrokken partijen!

Gerelateerde nieuwsberichten

De toon maakt de muziek.

22 september 2023

Terugblik ACE Festival "De toon maakt de muziek"

Terugblik ACE Festival 7 september 2023

Lees verder

Nieuwsbrief 05-mei-2023

17 juli 2023

Nieuwsbrief 17 juli 2023

Lees de volledige nieuwsbrief met alle actualiteiten van het HR-Collectief

Lees verder

Lid worden? Meld je hier aan!

Wil jij ook impact maken? Laat je HR-impact bruisen!

Word lid