Naar nieuwsoverzicht

Regeren is vooruitzien

26 november 2020

​​​​​​​En dat is lastig in de huidige, mistige tijd. Vanuit het VUCA denken is het juist van groot belang om koers te houden, transparant te zijn, helder te communiceren en mensen te betrekken.
Andreas van den Goorbergh

Enerzijds zien we dat organisaties alle zeilen bij moeten zetten om alles draaiend te houden. Maar we zien ook innovatieve ideeën, nieuwe initiatieven, mooie voorbeelden van inclusie in de arbeidsmarkt en we zien hoe offline en online elkaar versterken. Deze tijd zorgt ook voor creativiteit, oplossingen, flexibiliteit en veerkracht. Samen bouwen aan verbetering. Dat is waar we voor staan en dat is ook de verbinding die het ACE Arbeidslab maakt met de SDG doelen door deel te nemen aan SDG House Campus Landgoed Zonheuvel. 

Met het nieuwe ACE concept maken we die doelen zichtbaar door het HR-vak te verbinden met meetbare resultaten voor de deelnemende werkgevers. En door in te zetten op positieve zichtbaarheid bij onze medewerkers met voorblijblijvers.nl. De eerste ACE werkgevers gaan met dit nieuwe concept aan de slag. De ACE+ dienstverleners denken achter de schermen samen na over hoe we de HR-professionals nog beter kunnen ondersteunen. We liggen op koers en maken vaart. 

En zo bereiden we ook weer de volgende stap voor, want regeren is…. Met de Raad van Advies & Inspiratie maakten we 5 november de aanzet tot het nadenken over nieuwe manieren van het betrekken van de medewerkers in onze bedrijven. Want dat werken anders moet, dat geven de recente rapporten van de commissie Borstlap en de WRR glashelder aan. En dat de tijd nu rijp lijkt, blijkt uit de aanzet van ontwikkelingsbudgetten voor werkenden vanuit de overheid en de eerste teksten uit de verkiezingsprogramma’s. 

Zo maken we de verbinding tussen de huidige crisis met het ACE Transfercentrum als brug van werk naar werk en de ACE helpdesk voor advies, de ontwikkeling van onze medewerkers in de komende jaren én een vergezicht van samen werken aan beter werk met meer waarde voor iedereen

Andreas van den Goorbergh
Bestuurder HR-collectief

Gerelateerde nieuwsberichten

Stop n go

20 december 2023

ACE Stop 'N Go

Terugblik ACE bijeenkomst 12 december 2023

Lees verder

Gemotiveerd

20 december 2023

De gemotiveerde vitale oudere medewerker bestaat!

Terugblik ACE bijeenkomst 14 november 2023

Lees verder