Naar nieuwsoverzicht

Bouwen aan toekomstgerichte organisaties

8 oktober 2021

Terugblik ACE bijeenkomst 7 oktober 2021
ACE bijeenkomst 7 okt

Tijdens de ACE bijeenkomst gingen we digitaal in gesprek over de toekomstgerichte organisatie, medewerker en HR-professional.

We spraken over Reinventing Organizations, denk hierbij aan Laloux, Holocracy en de cyaan organisaties.  In drie sessies werden leuke, inhoudelijke gesprekken gevoerd over het toenemende maatwerk in HR en hoe de medewerker steeds meer sturend wordt. Wat heeft die nodig om te functioneren? En welke rol willen wij nemen als Gamechangers?

Rene Alders van Orga nam ons mee in de wereld van Holocracy. Hoe voer je dit door in een organisatie en wat levert dit op. Waarbij Diana Bilderdijk van DeeBee HR Services en Jean-Kerstens van SmartLife veel meer inzoomden op de persoon, de toekomstgerichte medewerker en HR-Professional. Hieruit blijkt dat de medewerker bij een toekomstgerichte organisatie veel meer sturend wordt. De werkgever wordt hier ondersteunend aan. Een cultuur creëren waarbij veranderend gedrag wordt gefaciliteerd. Verandert hierdoor de rol van de HR-Professional van generalist naar expert? Worden zij in de toekomst meer een HR Programma Manager?

Interessante vragen die leuke leerzame gesprekken opleverden deze middag. Genoeg stof om verder over na te denken!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwsbrief 05-mei-2023

5 mei 2023

Nieuwsbrief ACE 4 mei 2023

Lees de volledige nieuwsbrief met alle actualiteiten van het HR-Collectief

Lees verder

Terugblik ACE 18 april 2023

3 mei 2023

Van Binden & Boeien naar Verbinden & Bloeien

Terugblik ACE bijeenkomst 18 april 2023

Lees verder