Naar nieuwsoverzicht

Zit vernieuwing in een plan of in de mensen?

23 november 2021

Als we één ding zeker weten, is dat het continue om ons heen verandert. De laatste weken laten opnieuw zien dat verandering de enige constante is. Dat vereist veel van ons, onze organisatie en onze mensen.
Andreas van den Goorbergh

HR-professionals zijn de natuurlijke verbinders tussen de organisatie en haar mensen. HR moet dus voortdurend de verbinding houden in een snel veranderende omgeving. Inspelen op wat er gebeurt en gaat gebeuren. Wendbaar zijn, vernieuwen. Niet alleen plannen maken, maar ook de organisatie en haar mensen hierin meenemen.

Na de zomer startten we met het thema HR als Gamechanger. Tijdens het feestelijke ACE Festival hadden we hier de aftrap voor. Wat was het geweldig om iedereen weer te zien. Onder genot van een hapje, drankje en de zon. De mensen van WAFL (Waardevolle Flauwekul) namen ons spelenderwijs mee in de wereld van verandering; hoe maak je verandering succesvoller, leuker? Voor jezelf en voor anderen? We gingen in gesprek over de 5 fasen van gedragsverandering en de rol die je als HR kunt nemen. Om vanuit speelse motivatie, creatief en energiek, de serieuze motivatie met voldoening te voeden. De ACE+ collega’s presenteerden zich en verdiepten het thema verandering verder.

We lanceerden ACE+ Positief Productief. Het nieuwe initiatief waarin ACE+ dienstverleners hun krachten bundelen. Inzicht creëren in wat er speelt, draagvlak creëren en prioriteiten stellen voor een goede aanpak die past bij de mensen. En concreet en praktisch begeleiden naar het doel.

We spraken met elkaar over covid, over leiderschap, over biologie en HR. Over juridische zaken en verzuim. Over medezeggenschap, over Holacracy, over HR van de toekomst en over de actualiteit. Gisteren kreeg ik prachtige feedback. ACE inspireert me en verrast me. Professioneel en met een duidelijke richting. Dank daarvoor. Het begon in 2008 met matchtafels. In 2019 het plan met de 3 pijlers en we zien dat steeds meer HR-collega’s mee doen. Niet een beetje, maar helemaal. Bijeenkomen, meten, voorblijblijvers.nl. De natuurlijke verbinding maken tussen organisatie en de medewerkers.

We sluiten het thema ‘HR als Gamechanger’ af, met een inspirerende, digitale sessie op 16 december waar de Young Professionals aan zet zijn! Zij nemen ons mee in Generatiemanagement als hefboom voor verandering.

Het nieuwe jaar starten we gezamenlijk met het thema ‘Vitaliteit en Positieve Gezondheid’. 18 januari hebben we opnieuw een digitaal evenement om de aftrap te geven. Omdat het ons gaat om de mensen en iedereen de mogelijkheid te geven er bij te zijn. ‘Vitaal en toch Digitaal’ hebben we het maar even genoemd. Soms is humor gestolde droefheid.

ACE blijft ook voortdurend ontwikkelen en vernieuwen. Met onze nieuwe collega Isolde Kortz, die de Communicatie van Inge overneemt. En met Nicolette Kommers, onze nieuwe Adviseur duurzame inzetbaarheid. Meten = weten, ook of eigenlijk zeker in tijden van verandering en vernieuwing. Zo hou je als HR de verbinding met de organisatie.

Met voorblijblijvers hebben we 6 nieuwe thema’s ontwikkeld. Met aansprekende, grappige communicatie. Zo houden we blij en bij blijven voortdurend onder de aandacht van jouw mensen. Doe je ook mee met het voorblijblijvers concept? Ik vertel je er graag meer over!

Zit vernieuwing in een plan of in de mensen? Alles begint met een idee en wordt gevolgd door een vorm. Een plan wat richting geeft, vertrouwen, perspectief. Maar uiteindelijk zijn het de mensen die de vernieuwing omarmen, dragen en laten vliegen. Vernieuwen is een beetje als dansen. Jezelf zijn, het ritme vinden van jezelf, van de ander. De aansluiting zoeken, samen doen, leiden en laten leiden.

Ik wens iedereen een mooie afsluiting van 2021. Blijf dansen, blijf aansluiting zoeken, hou koers en blijf vooral jezelf. Want ieder mens heeft waarde en iedereen draagt bij. 

Andreas van den Goorbergh
Bestuurder ACE HR-Collectief

Gerelateerde nieuwsberichten

Grensoverschrijdend

14 maart 2024

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Terugblik ACE bijeenkomst 20 februari 2024

Lees verder

Juridische actualiteiten

14 maart 2024

Juridische Actualiteiten 2024!

Terugblik ACE bijeenkomst 23 januari 2024

Lees verder