Naar nieuwsoverzicht

De impact van Werkgeluk

17 februari 2022

Terugblik ACE bijeenkomst 10 februari 2022
bijeenkomst feb 2022

Met een leuke groep mensen zijn we digitaal in gesprek gegaan over de Impact van Werkgeluk. Dit vanuit diverse disciplines.

Werkgeluk is een big deal volgens Céline Lustig van De Compliment Groep en heeft een grote impact op het bedrijf en haar medewerkers. Voor werkgevers zijn vitale medewerkers van groot belang. Medewerkers die werkgeluk ervaren, verzuimen minder, presteren beter en zijn creatiever en loyaler. Bedrijven met gelukkige medewerkers zijn succesvoller en succesvolle bedrijven zijn aantrekkelijker om talenten aan zich te binden, maar ook om zich te onderscheiden van concurrenten. De vraag is dan ook niet waaróm investeren in het werkgeluk van medewerkers maar hoe. Welke belangrijke stappen zijn nodig om een succesvol “werkgeluksbeleid” neer te zetten. Want alleen als er op een geïntegreerde en strategische wijze aan het welzijn en werkgeluk van de werknemer wordt gewerkt, zal de impact zichtbaar worden in de resultaten en de winstgevendheid van de onderneming.

 Jean-Paul Kersten van SmartLife vertelde ons dat het hebben van werkplezier jezelf kunt beïnvloeden. Dit vraagt een groei-mindset. Met deze mindset ben je in staat om leiderschap te nemen over je gedrag en de manier waarop je werkt. Krijg je energie van je werk of loop je erop leeg en lig je ’s avonds uitgeput op de bank? Door regelmatig een momentje stil te staan en je aandacht 'naar binnen' te richten, leer jij jezelf beter kennen en kun je stapje voor stapje leren vorm te geven aan je eigen geluk. Ook is het belangrijk om micropauzes te nemen, hiermee voorkom je dat je brein oververmoeid raakt. Neem elk uur 2 minuutjes voor jezelf. Met een 'groei-mindset' verander je storende onbewuste gewoontes in energie-gevende en gelukkig-makende leefstijl. Leer kennen hoe je brein functioneert. Maak met je bewustzijn keuzes en gebruik dit om je leven vorm te geven. Pak het stuur!

Hannah de Graaf van HBS nam ons mee in de wondere wereld van de darmen: ons tweede brein. Deze darmen zijn bepalend voor ons algehele welbevinden. We voelen, zien, horen of ruiken ze (gelukkig) niet, maar we sjouwen in onze onderbuik een compleet ecosysteem met ons mee. In goede doen maakt het volkje daar beneden vitamines aan, helpt het bij de opname van vitale microvoedingsstoffen en regelt het mee in ons immuunsysteem. Wat wetenschappers al een tijd vermoeden, blijkt nu zo goed als zeker: er is een duidelijk verband tussen onze darmen en ons brein. Een verandering in de darm heeft invloed op de hersenen en een verandering in de hersenen heeft invloed op de darm. Voeding heeft een effect op de darm en met goede voeding maak je je hersenen dus blij. Een gezond lichaam, een gezonde leefstijl, heeft invloed op onze gemoedstoestand. Het onderwerp gezondheid kan dus niet ontbreken als we het hebben over werkgeluk. Gezondheid is een hoeksteen van een gelukkig leven en gelukkig komt er steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl en werkgeluk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Grensoverschrijdend

14 maart 2024

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Terugblik ACE bijeenkomst 20 februari 2024

Lees verder

Juridische actualiteiten

14 maart 2024

Juridische Actualiteiten 2024!

Terugblik ACE bijeenkomst 23 januari 2024

Lees verder