Naar nieuwsoverzicht

Vitaal Leiderschap! Welke rol pak jij als organisatie en management?

19 april 2022

Terugblik ACE bijeenkomst 14 april 2022
ace_bijeenkomst_vitaal_leiderschap_terugblik.png

Een vitale organisatie vraagt om vitaal leiderschap. Maar wat zijn nou de kenmerken van een vitale leider? Over welke competenties moet je beschikken? Vanuit het ACE House in Breda gingen we op zoek naar de antwoorden op deze vragen. We gingen in gesprek over Vitaliteit, Diversiteit en Leiderschap.

Rob d’Hondt van Berckeley Square zocht met ons de verdieping op vanuit zijn expertise over vitale organisaties en het voeren van ‘Het goede gesprek’. Veel gesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers gaan alleen over de taak, het oplossen van het issue/probleem. Hierdoor stagneert de ontwikkeling. Het gesprek zou juist moeten gaan over zingeving van de samenwerking en gelijkwaardigheid. Je werk is meer dan alleen een middel om geld te verdienen. Wat kom je halen op je werk? En wat kom je brengen? Je kunt pas verder ontwikkelen als er een wisselwerking is tussen beide.

Gertrude Smit van Deen ging met ons het gesprek aan over de zingeving in je werk. Wat op je werk geeft je energie? En waar loop je op leeg? Zingeving en bezieling vraagt om bevlogen, vitale leiders en medewerkers. Haal jij voldoening uit je werk? Uit onderzoek blijkt dat bevlogen mensen een hogere winstgevendheid hebben. De bevlogen medewerker haalt meer uit zijn werk, is minder vaak ziek, leert graag, toont initiatief en is creatiever. Hoe zorg je voor bevlogen medewerkers? Er moet een bevlogen en vitale leider tegenover staan. Wat zijn de competenties van zo’n leider? Een bevlogen en vitale leider moet kunnen inspireren, versterken, verbinden en faciliteren.

Een vitale organisatie is een inclusieve organisatie. In hoeverre omarmen jullie diversiteit binnen de organisatie? Samen met Leyla de Mos & Peter Wolters van Inter-Focus, zochten we vanuit deze vraag de verdieping op. Een divers personeelsbestand is aantoonbaar vitaler. Maar hoe kunnen we als HR-professionals zorgen voor meer diversiteit binnen de organisatie? Dit vraagt om leiderschapsontwikkeling en aanpassingsvermogen. We moeten kijken naar individuele kwaliteiten en multiculturele karaktereigenschappen, we moeten vooruit kijken en alle kansen benutten.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

column_jaap_milieudefensie_en_de_dialoog.jpg

6 april 2022

Milieudefensie en de dialoog

Een aantal weken geleden stuurde Milieudefensie aan een 29 tal bedrijven in Nederland een brief met daarin de vraag of zij voor 15 april 2022 de klimaatplannen van deze bedrijven kan ontvangen. Dit met het bredere doel om de CO2 uitstoot daadwerkelijk in 2030 te verminderen. Als deze bedrijven hier niet aan meewerken zal er een gang naar de rechter worden gemaakt. Zij overtreden dan namelijk de wet.

Lees verder

ACE Bijeenkomst (1).png

16 maart 2022

Actief sturen op vitaliteit! Neem de regie!

Terugblik ACE bijeenkomst 15 maart 2022

Lees verder