Naar nieuwsoverzicht

Een proeverij van Vitaliteit!

1 juni 2022

Terugblik ACE bijeenkomst 24 mei 2022
een proeverij van vitaliteit

Hoe kan ik in deze onvoorspelbare tijd op mijn werk zo fit en vitaal mogelijk worden en blijven? Deze vraag stond centraal tijdens de digitale bijeenkomst ‘Een proeverij van Vitaliteit’. Samen met Jacco van den Berg van Van den Berg Trainingen & Advies en Floris Jan Koen van Odyssee, gingen we op ontdekkingstocht naar de antwoorden op deze vraag. We vonden de antwoorden in de hoek van Timemanagement, Delegeren, Grenzen stellen, Energiebalans en Generatieverschillen.

Jacco van den Berg liet ons een kijkje nemen in de wereld van timemanagement. Hoe kun je jouw werkzaamheden zo effectief mogelijk indelen? Hoe prioriteer je jouw taken, stel je grenzen en behoud je de regie? Timemanagement begint bij een goede planning. We moeten onderscheid maken tussen belangrijke en urgente taken, effectief onze tijd indelen en blijven communiceren met onze omgeving. We moeten niet altijd alles zelf willen doen, maar leren taken te delegeren. Maar hoe pak je dit aan? De kunst van delegeren zit het in het durven loslaten en accepteren. Fouten zijn leermomenten, we moeten accepteren dat het anders gaat dan wanneer we de taken zelf uitvoeren. Niet in problemen zoeken, maar in oplossingen!

Floris Jan Koen pakte het stokje over en ging met ons de verdieping zoeken op het gebied van energiebalans. Sta je wel eens stil bij je energiebalans? Hoe zit je voor, tijdens en na je werk in je energie? Waar op werk krijg je energie van? En waar loop je op leeg? We hebben in ons dagelijkse leven te maken met verschillende stress- en energiebronnen. Om een goede energiebalans te realiseren is het belangrijk dat we deze dagelijkse stress- en energiebronnen voor onszelf in beeld brengen. Zoek een structuur die bij je past, geef je grenzen aan en gun jezelf momenten waar je energie van krijgt.

We kropen in de huid van de Young Professional. Wie zijn ze eigenlijk? Wat vinden zij belangrijk en hoe gaan zij om met hun energiebalans? Young Professionals hechten in hun werk veel waarde aan werkplezier en ontwikkelen. Ze zijn erg ambitieus en stellen voor zichzelf hoge eisen. Werkstress en burn-out klachten komen daardoor vaak voor bij Young Professionals. Om psychische klachten te voorkomen, is het daarom belangrijk dat Young Professionals inzicht krijgen in hun energiebalans. Bevlogen medewerkers blijven langer, biedt ze daarom voldoende ontwikkeling en begeleiding én breng verschillende generaties op de werkvloer in verbinding.

Nieuwsgierig naar de opkomende bijeenkomsten? Bekijk alle bijeenkomsten en meld je aan!

Gerelateerde nieuwsberichten

Andreas

31 mei 2022

Bijsturen of doorpakken?

Met de zomer in het vooruitzicht zitten we al bijna op de helft van 2022. Een moment om even de tijd te nemen. Om terug te kijken én vooruit.

Lees verder

ace_bijeenkomst_vitaal_leiderschap_terugblik.png

19 april 2022

Vitaal Leiderschap! Welke rol pak jij als organisatie en management?

Terugblik ACE bijeenkomst 14 april 2022

Lees verder