Naar nieuwsoverzicht

Arbeidskrapte? Het beste halen uit elkaar!

14 september 2022

Terugblik ACE bijeenkomst 13 september 2022
Mensen zitten in zaal

De arbeidskrapte is een feit! Maar als HR-collega’s hebben we met elkaar veel meer puzzelstukjes dan we denken. En dat hebben we gezien! We blikken terug op een middag vol inspiratie en nieuwe inzichten. We hebben onze krachten gebundeld, de puzzelstukjes verzameld en samen de puzzel gevormd.

Hoe gaan jullie om met de krapte op de arbeidsmarkt? Waar lopen jullie tegenaan? En wat maakt jullie nou onderscheidend? Onder leiding van Natalie Ligthart (Alignco) en Diana Bilkerdijk (DeeBee Services) gingen we met elkaar het gesprek aan.

We moeten de rollen omdraaien! Zet jouw organisatie niet centraal in het wervingsproces, maar juist de werkzoekende. Kruip in de huid van jouw potentiële nieuwe collega’s. What’s in it for them? Waar hebben zij behoefte aan? Wees creatief en verleid je doelgroep om bij jou te komen werken.

Maar vergeet ook vooral je huidige medewerkers niet. Een hoog verloop zorgt voor personeelstekort. Hoe houd je jouw medewerkers tevreden? Zorg ervoor dat je de vinger aan de pols houdt. Waar hebben zij behoefte aan? Voer het gesprek regelmatig! Misschien hebben zij wel talenten die onbenut worden in de organisatie. Kijk naar de kansen en mogelijkheden!

De arbeidskrapte oplossen kunnen we niet. Maar, misschien moeten we de focus ook helemaal niet op het ''probleem’’ leggen. Een crisis kan juist kansen bieden. Kansen om anders te denken en anders te doen. Niet de focus leggen op problemen en oplossingen, maar juist de ontwikkelmogelijkheden benutten!

Nieuwsgierig naar de opkomende bijeenkomsten? Bekijk alle bijeenkomsten en meld je aan!

Gerelateerde nieuwsberichten

Grensoverschrijdend

14 maart 2024

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Terugblik ACE bijeenkomst 20 februari 2024

Lees verder

Juridische actualiteiten

14 maart 2024

Juridische Actualiteiten 2024!

Terugblik ACE bijeenkomst 23 januari 2024

Lees verder