Naar nieuwsoverzicht

Talentgedreven werken! Haal het beste uit jouw mensen en organisatie!

31 oktober 2022

Terugblik ACE bijeenkomst 13 oktober 2022
ACE bijeenkomst 13 okt

Hoe haal je het beste uit jouw mensen en organisatie? Hoe benut je deze talenten? Vanuit het ACE House in Breda gingen we hierover met elkaar in gesprek.

Gertrude Smit (Adviesbureau DEEN) trapte de bijeenkomst af met haar presentatie over Talentgedreven werken; mensen vinden en binden. In deze tijd waar de arbeidskrapte een hot topic is, is effectief gebruik maken van Talent simpelweg noodzaak. Maar hoe doe je dat; werven en selecteren op talent? Dit vergt toch een ander aanpak waarbij niet jouw organisatie maar juist de werkzoekende centraal staat. Selecteer niet op kennis & ervaring maar focus op talenten, persoonlijkheid, houding/motivatie en leervermogen; kennis kan worden aangeleerd! Medewerkers zijn bovendien steeds vaker op zoek naar ontplooiing. Biedt jouw organisatie voldoende ontwikkel en groei mogelijkheden?

Andreas van Goorberg (Human Business Support) nam het stokje over en vertelde over zijn kijk op  Talentgedreven werken en leiderschap. Iedereen is een Talent. Maar wat is Talent? En hoe pas je Talentgedreven werken toe op de werkvloer? Jouw Talent is de optelsom van alles wat je in je hebt om iets tot stand te brengen waar een ander wat aan heeft. Tegelijkertijd worden wij ook geleid door krachten die ons klein maken, ons remmen en defensief zijn; onze draken. Wanneer je wilt groeien, is het belangrijk om naast het verder ontplooien van jouw Talent, ook gepaste aandacht te besteden aan je draak. Een uniek samenspel staat garant voor groei. Maar hoe wordt dit vertaald naar de werkvloer? De talentenmuur bij Human Business Support is daar een goed voorbeeld van. Een muur gevuld met Talent piramides van alle werknemers; zien dat ieder mens anders is en gebruik maken van de diversiteit die jouw bedrijf aan boord heeft. 

Iwan Tolboom (Ruisch Coaching) mocht de bijeenkomst afsluiten en dat deed hij door de link te leggen tussen Talentgedreven werken en herstel van verslaving. Waar in het herstelproces komt Talent om de hoek kijken? En wanneer spreken we nou eigenlijk van een verslaving?  Verslaving is een chronische, progressieve, dodelijke ziekte die zich kenmerkt door niet meer kunnen stoppen terwijl je dit wel wil. Iwan, ervaringsdeskundige, verwoord dit als volgt: ‘Mijn stopknop die is kapot’ en dat slaat de spijker op z’n kop. Tijdens de coaching trajecten van Ruisch Coaching staat het in contact komen met jouw Talent centraal. Zelfinzicht, hulp leren vragen en acceptatie zijn belangrijke onderdelen in het herstelproces om weer in contact te komen met jouw talent.

Ben of ken jij iemand in jouw organisatie die kampt met verslaving? Ga hierover ‘Het Goede Gesprek’ aan en maak het bespreekbaar op de werkvloer.

Wil jij ook een bijeenkomst bijwonen? Bekijk alle bijeenkomsten en meld je aan!

Gerelateerde nieuwsberichten

ACE bijeenkomst 9 februari 2023

16 februari 2023

Juridische actualiteiten rondom de Zieke medewerker!

Terugblik ACE bijeenkomst 9 februari 2023

Lees verder

ace_bijeenkomst_terugblik.png

1 februari 2023

Start 2023 Positief Productief

Terugblik ACE bijeenkomst 26 januari 2023

Lees verder