Naar nieuwsoverzicht

De Leiderschapsexpeditie! Hoe verandering leiden?

17 november 2022

Terugblik ACE bijeenkomst 15 november 2022
ace_bijeenkomst_15 nov

Hoe geeft een grote internationale organisatie als Kemira richting aan Leiderschap in een uitdagende tijd als deze? We kregen een exclusief kijkje op de werkvloer bij een van de grootste spelers in de duurzame chemische productie-industrie.

Sofie en Priscilla (Onze netwerk partners en HR-professionals bij Kemira) ontvingen ons op de Botlek locatie van Kemira. Rob d’Hondt ging met Sofie het gesprek aan over de vernieuwde manier van leiderschap bij Kemira. Met een extern adviesbureau gingen ze in 2021 de uitdaging aan om een nieuwe leiderschapsstrategie wereldwijd in de gehele organisatie te implementeren. Een strategie waarin duurzaamheid de norm is. Er zijn hierbij 3 Leiderschapsprincipes vastgesteld: focus op groei, samenwerken en waarde leveren. Dit vraagt niet alleen veel van alle leiders in de organisatie, ook de medewerkers van Kemira spelen hier een grote rol in. Maar hoe neem je iedereen mee in verandering?

Volgens Sofie ligt het succes bij de kracht van herhaling. Communicatie is key. En niet alleen eenzijdige communicatie, maar echt het gesprek met elkaar aangaan. De medewerkers en leiders in de organisatie moeten niet alleen afweten van de nieuwe strategie, ze moeten de voordelen en het belang ervan inzien.

De leiders in de organisatie krijgen de vrijheid om de implementatie van de strategie op hun manier in het team uit te rollen. Waar willen ze zelf de focus op leggen? Groei, samenwerken of waarde leveren? En op welke manier willen ze hun team hierin meenemen? Digitale workshops, fysieke workshops, de focus leggen op praktische tools of het meer theoretisch aanvliegen? De keuze ligt bij de leiders en hun team, zodat ze het op de manier kunnen doen die voor hun het beste werkt en achter staan.

Na het verrijkende gesprek tussen Rob en Sofie, trokken we onze veiligheidsuitrusting aan en kregen we een rondleiding op het terrein. Ook in hun werkwijze is de vernieuwde strategie van Kemira al zichtbaar. Van de controlekamer tot aan de fabrieken, overal wordt er gekeken naar de meest duurzame en innovatieve oplossingen.  
Samengevat was het voor onze HR-Professionals en dienstverleners een zeer geslaagde middag met veel nieuwe inspiratie en inzichten om mee naar huis te nemen!

Wil jij ook een bijeenkomst bijwonen? Bekijk alle bijeenkomsten en meld je aan!

Gerelateerde nieuwsberichten

ACE bijeenkomst 13 okt

31 oktober 2022

Talentgedreven werken! Haal het beste uit jouw mensen en organisatie!

Terugblik ACE bijeenkomst 13 oktober 2022

Lees verder

prikbord met postit

16 september 2022

‘Never waste a good crisis’! Op weg naar nieuwe vormen

De zomer is voorbij en we staan weer te trappelen op weg naar de finish van 2022. Wat gaat dit najaar brengen. Hebben we corona een plek kunnen geven in ons leven en werk? Houden we onze energievoorziening op peil? En houden we het betaalbaar voor ons allemaal? Hoe krijgen we voldoende handjes en hoofdjes in onze bedrijven?

Lees verder