Naar nieuwsoverzicht

De Leiderschapsexpeditie! Hoe verandering leiden?

17 november 2022

Terugblik ACE bijeenkomst 15 november 2022
ace_bijeenkomst_15 nov

Hoe geeft een grote internationale organisatie als Kemira richting aan Leiderschap in een uitdagende tijd als deze? We kregen een exclusief kijkje op de werkvloer bij een van de grootste spelers in de duurzame chemische productie-industrie.

Sofie en Priscilla (Onze netwerk partners en HR-professionals bij Kemira) ontvingen ons op de Botlek locatie van Kemira. Rob d’Hondt ging met Sofie het gesprek aan over de vernieuwde manier van leiderschap bij Kemira. Met een extern adviesbureau gingen ze in 2021 de uitdaging aan om een nieuwe leiderschapsstrategie wereldwijd in de gehele organisatie te implementeren. Een strategie waarin duurzaamheid de norm is. Er zijn hierbij 3 Leiderschapsprincipes vastgesteld: focus op groei, samenwerken en waarde leveren. Dit vraagt niet alleen veel van alle leiders in de organisatie, ook de medewerkers van Kemira spelen hier een grote rol in. Maar hoe neem je iedereen mee in verandering?

Volgens Sofie ligt het succes bij de kracht van herhaling. Communicatie is key. En niet alleen eenzijdige communicatie, maar echt het gesprek met elkaar aangaan. De medewerkers en leiders in de organisatie moeten niet alleen afweten van de nieuwe strategie, ze moeten de voordelen en het belang ervan inzien.

De leiders in de organisatie krijgen de vrijheid om de implementatie van de strategie op hun manier in het team uit te rollen. Waar willen ze zelf de focus op leggen? Groei, samenwerken of waarde leveren? En op welke manier willen ze hun team hierin meenemen? Digitale workshops, fysieke workshops, de focus leggen op praktische tools of het meer theoretisch aanvliegen? De keuze ligt bij de leiders en hun team, zodat ze het op de manier kunnen doen die voor hun het beste werkt en achter staan.

Na het verrijkende gesprek tussen Rob en Sofie, trokken we onze veiligheidsuitrusting aan en kregen we een rondleiding op het terrein. Ook in hun werkwijze is de vernieuwde strategie van Kemira al zichtbaar. Van de controlekamer tot aan de fabrieken, overal wordt er gekeken naar de meest duurzame en innovatieve oplossingen.  
Samengevat was het voor onze HR-Professionals en dienstverleners een zeer geslaagde middag met veel nieuwe inspiratie en inzichten om mee naar huis te nemen!

Wil jij ook een bijeenkomst bijwonen? Bekijk alle bijeenkomsten en meld je aan!

Gerelateerde nieuwsberichten

Grensoverschrijdend

14 maart 2024

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Terugblik ACE bijeenkomst 20 februari 2024

Lees verder

Juridische actualiteiten

14 maart 2024

Juridische Actualiteiten 2024!

Terugblik ACE bijeenkomst 23 januari 2024

Lees verder