Naar nieuwsoverzicht

Employer Branding

23 december 2022

Terugblik ACE bijeenkomst 15 december 2022
Employer Branding

PAL-V en Verstegen Spices & Sauces; de één een moderne scale-up en de ander een bedrijf met een rijke historie. Wat hebben deze organisaties met elkaar gemeen als het gaat om verandertrajecten en employer branding? In een interview tussen Monique Verduijn (HR Manager bij PAL-V) en Hilde Beckers (International HR-manager bij Verstegen Spices & Sauces) gingen we op zoek naar de overeenkomsten en de verschillen.

Hilde Beckers begon bijna 5 jaar geleden met een geweldige uitdaging. Een succesvol familiebedrijf, met een lange historie, mee helpen veranderen naar een Talentgedreven, duurzame en wendbare moderne organisatie. Een lastig vraagstuk, vooral ook omdat Verstegen Spices & Sauces een top down organisatie is, vol diversiteit in functies. Hoe krijg je iedereen mee in verandering? Door anders te denken en te doen! De focus te verleggen van Human Resources naar Human Relations. Oftewel, de mensen in de organisatie centraal stellen. Zet hun talenten en passies centraal en ga het gesprek aan. Zitten ze (nog) wel op de juiste plek? Of liggen hun kwaliteiten ergens anders? Wie zijn de ambassadeurs in de organisatie en krijg je als eerste mee? Zij zijn de eerste schakel in het verandertraject.

PAL-V, een organisatie die een heel bijzonder product aan het ontwikkelen is: ’s werelds eerste vliegende auto. Wat begon als een start-up, maar zich al razendsnel ontwikkelde tot een scale-up. Maar hoe zorg je ervoor dat een pionierende club met enorm goede ideeën uiteindelijk uitgroeit tot een succesvol(le) organisatie en eindproduct? Volgens Monique Verduijn was een van de eerste stappen naar succes, het centraal stellen van mens en cultuur door HR meer op de kaart te zetten. Wanneer een organisatie zo hard groeit, is het belangrijk dat de neuzen dezelfde kant op wijzen. De enige manier om dat te bereiken is door samen te werken, iedereen te betrekken en aandacht te hebben voor talent en ontwikkeling. Samen focussen op resultaat en het eindproduct!

Hoewel Verstegen en PAL-V totaal verschillende organisaties zijn, liggen de verschillen in een verandertraject toch minder ver uit elkaar dan je misschien zou denken. Verandering begint bij de mensen van je organisatie. En het belangrijkste misschien wel: verandering gebeurt niet in een dag, dit heeft tijd nodig. Begin bij de oorsprong en bouw vanuit daar door naar vertrouwen.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Stop n go

20 december 2023

ACE Stop 'N Go

Terugblik ACE bijeenkomst 12 december 2023

Lees verder

Gemotiveerd

20 december 2023

De gemotiveerde vitale oudere medewerker bestaat!

Terugblik ACE bijeenkomst 14 november 2023

Lees verder