Naar nieuwsoverzicht

Van Binden & Boeien naar Verbinden & Bloeien

3 mei 2023

Terugblik ACE bijeenkomst 18 april 2023
Terugblik ACE 18 april 2023

Deze middag ging Andreas in gesprek met Merel Hamers van Hoppenbrouwers Techniek
Een inspirerend gesprek over de Magie van hun succes. 

De organisatie heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen 8,5 jaar. Met name vanaf 2015. Het HR team is vertienvoudigd. 

Hun doel is 1 HR professional op 50 medewerkers. Bij Hoppenbrouwers zit de HR zeker niet in een Ivoren toren, maar tussen de mensen. Zoals Merel zegt ‘ik sta met mijn voeten in de klei’. Doordat er in kleine teams wordt gewerkt en de lijntjes kort zijn, weet de HR professional wat er op de werkvloer speelt. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en de ontwikkeling van de medewerkers. Hierdoor zijn de teams hecht en worden problemen snel gesignaleerd. 

Over de enorme groei is uiteraard ook gesproken. Afgelopen jaar zijn er 600 nieuwe medewerkers gestart. Hoe doen jullie dit, want dit zijn wel heel veel nieuwe collega’s?

Wij denken in mogelijkheden! Een van de speerpunten is niet het centraal stellen van de functie, maar de kandidaat centraal zetten! Open het gesprek met mensen aangaan en kijken waar ze het beste tot hun recht komen in de organisatie. Daarnaast bieden wij heel veel mogelijkheden voor Zij instromers. Zij worden bij ons intern opgeleid a.h.v. een menukaart, waarin alle mogelijkheden (al werkend leren)staan. Ook investeren we veel in de jeugd en hebben we goede contacten met scholen. “Scholen zijn een belangrijk netwerk voor ons”. 

Naast het investeren in nieuwe mensen is er natuurlijk ook veel aandacht voor de huidige medewerkers. Wij vinden ontwikkeling belangrijk en maken hiervoor ook veel ruimte vrij. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van Groeipaden. 

Uiteraard is er ook gesproken over ambitie voor de toekomst en de lange termijnvisie. 
Nogmaals dank voor je inspirerende verhaal Merel!

Gerelateerde nieuwsberichten

Grensoverschrijdend

14 maart 2024

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Terugblik ACE bijeenkomst 20 februari 2024

Lees verder

Juridische actualiteiten

14 maart 2024

Juridische Actualiteiten 2024!

Terugblik ACE bijeenkomst 23 januari 2024

Lees verder