Naar nieuwsoverzicht

Hoe ga ik om met de (on)gezondheid van mijn medewerkers?

17 oktober 2023

Terugblik ACE bijeenkomst 10 oktober 2023
(on)gezondheid medewerkers

Gezondheid is voor zowel jou als werkgever als jouw medewerkers van groot belang. Toch vinden leidinggevende als medewerkers het een lastig onderwerp om aan te kaarten. Op 10 oktober heeft Baukje Coorens, Praktijkondersteuner bedrijfsarts bij HBS en Gezondheidspsycholoog in opleiding, ons meegenomen in dit actuele thema. Door middel van een combinatie van bewezen wetenschappelijke modellen en de vertaalslag hiervan naar de praktijk, vonden we een mooie en boeiende interactie met elkaar.

Baukje liet ons zien hoe je op een laagdrempelige manier de (on)gezondheid van de medewerker bespreekbaar kunt maken, maar ook wat je zelf kunt doen als werkgever! Het goede voorbeeld geven, interesse een aandacht hebben voor de omgevingsfactoren en het stimuleren van competentie, autonomie en verbondenheid. Allemaal aspecten die belangrijk zijn bij deze (voor vele moeilijke) gedragsverandering.

Het was een boeiende bijeenkomst met weer veel stof tot nadenken. Mooi om op deze manier elkaar weer verder te helpen naar vitale en gezonde organisaties.

Gerelateerde nieuwsberichten

Ruisch Coaching

17 oktober 2023

Verslaving op de Werkvloer

Terugblik ACE bijeenkomst 28 september 2023

Lees verder

De toon maakt de muziek.

22 september 2023

Terugblik ACE Festival "De toon maakt de muziek"

Terugblik ACE Festival 7 september 2023

Lees verder