Naar nieuwsoverzicht

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

14 maart 2024

Terugblik ACE bijeenkomst 20 februari 2024
Grensoverschrijdend

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Wat weten we nu en wat kunnen we als werkgever. Want zo makkelijk blijkt het allemaal nog niet te zijn. Het blijkt dat gedrag en cultuur niet eenvoudig te veranderen zijn.

Deze middag hebben Mariska Pikaart van SBI Formaat en Frans van Meer van A&K advocaten de samenwerking met elkaar opgezocht om hun kennis en ervaringen met de groep te delen. Dit vanuit een  beleidsmatig en juridisch oogpunt. 

Wat zijn signalen van ongewenst gedrag binnen de organisatie? Welke rol pak jij als werkgever? Met een flinke groep aanwezigen werden we meegenomen in de ervaringen van de experts en die van elkaar. Prikkelende stellingen maakte de uitwisseling van kennis en ervaring compleet. Op de NEA enquête van TNO kun je benchmark gegevens vinden over ongewenste omgangsvormen. De factsheet kun je downloaden: Factsheet NEA

Dit om gezamenlijk helder de kaders te definiëren van wat het nu is, wat je er mee moet doen en hoe je er praktisch vorm aan kunt geven. Er is nog genoeg te doen!

Mariska gaf praktische aanwijzingen hoe je de ‘meldcultuur’ in de organisatie kunt verhogen (bekendheid/communicatie, veiligheid/bieden van bescherming, voorbeeldgedrag/er zichtbaar iets mee doen) en hoe je de meldingen stap voor stap kunt gebruiken voor het verbeteren van de cultuur in de organisatie. Van niets zeggen naar iets zeggen naar elkaar aanspreken.

Frans gaf met toelichting op actuele juridische casuïstiek het beeld wat je met dit onderwerp kunt én moet tegenwoordig.

De uitnodiging aan de groep HR-Professionals om met elkaar een training te volgen over het herkennen van signalen van ongewenst gedrag (normaal tbv leidinggevenden), zodat je zelf kunt ervaren en bepalen of dit iets is voor jouw organisatie, volgt.

Dank aan de aanwezigen werkgevers voor hun openheid en respect naar elkaar. Het was een leerzame inspirerende middag.

Op voorBLIJblijvers, de voor jouw gratis te benutten marketingtools en website voor medewerkers, zijn er een aantal posters beschikbaar om dit onderwerp zichtbaar te maken in jouw organisatie. De posters verwijzen voor hulp naar de leidinggevende, HR of de website www.voorblijblijvers.nl . Zo kun jij eenvoudig en blijvend diverse thema’s communiceren op de werkvloer. Meer weten? Bel Karin!

Gerelateerde nieuwsberichten

Juridische actualiteiten

14 maart 2024

Juridische Actualiteiten 2024!

Terugblik ACE bijeenkomst 23 januari 2024

Lees verder

Terugblik financiele fitheid

14 maart 2024

Financiële fitheid, geldzorgen voor nu en later!

Terugblik ACE Bijeenkomst 6 februari 2024

Lees verder