Naar nieuwsoverzicht

Leiderschap in Tijden van Veranderingen

26 november 2020

Terugblik ACE bijeenkomst 19 november 2020
Collage Leiderschap in tijden van veranderingen

Kennis & Inspiratie

Versterking van Leiderschap

Gertrude Smit van Deen beet het spits af. Deen legt zich toe op het ontwikkelen vanuit een gedegen assessment van de leidinggevende, zodat glashelder in kaart wordt gebracht op welke punten ze excelleren en welke punten aandacht behoeven. De focus ligt op de sterke punten.

Gertrude liet ons zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van leiderschapsontwikkeling en hoe belangrijk dit is. Niet alleen in onzekere tijden zoals de huidige tijd.  Als leidinggevende is het goed altijd in beweging te zijn. Jezelf te ontwikkelen en daar in te investeren. Hoe versterk je je leiderschap! Wil je meer weten, neem contact op met Gertrude.

Actieve kennisdeling & Intercollegiaal sparren

Van Vrij blijvend van Vrij leidend

Met Peter Verheijden van Leeman Verheijden Huntjens Advocaten werd er ingezoomd op de duurzame inzetbaarheid van mensen. Dit naar aanleiding van het Eindrapport van commissie Borstlap. Een rapport met als hoofdboodschap “De bakens van het arbeidsmarktbeleid moeten worden verzet”.

We zijn gaan sparren over de interne wendbaarheid voor een werkgever. Hoe kunnen we arbeidscontracten toekomstproof maken? Met als doel een duurzame relatie tussen werkgever en werknemer te bewerkstelligen. Waarin we kaders scheppen voor beide partijen waar ze elkaar op kunnen aanspreken. Peter ziet vanuit de ervaring als arbeidsrechtadvocaat dat de wet en maatschappelijke ruimte veel meer perspectief biedt dan we op dit moment gebruiken. Peter bepleit een sterk (juridisch fundament) om de wederzijdse inzet op blijven ontwikkelen en leren te borgen. Zo wordt de inzet niet vrijblijvend, maar geeft het een heldere richting met een handvat om sturing te geven; van vrijblijvend naar vrij leidend. Peter heeft inmiddels in de praktijk met meerdere partijen innovatieve arbeidscontract artikelen ontwikkeld, waarmee je als HR-professional daadwerkelijk sturing kunt geven. Wil je meer weten, bel Peter.

Leidinggeven aan het roer

Nancy van der Poel van Human Business Support nam ons mee in de wereld van verandertrajecten bij organisaties. Hoe belangrijk de leidinggevende hierin is. Verandertrajecten binnen organisaties kunnen zeer grillig zijn. Gewoonten en routines zijn er vaak ingeslopen. Welk type leiderschap past bij verandering en welke competenties zijn hierbij nodig? Nancy gebruikte de metafoor van het Petri schaaltje, waarbij de intentie van leiderschap helder is, maar de individuele uitkomst per leidinggevende mag variëren. HBS legt zich daarop toe. Ontwikkelen van leiderschap naar een heldere visie, maar vanuit eigen talent.; van kartrekker naar koetsier. In het 5-fasenplan van HBS, wat Nancy toelichtte, gebruikt ze het wettelijk noodzakelijk gesprek rondom verzuim, om een helder beeld te krijgen van de cultuur van de organisatie van zowel medewerkers als leidinggevende. Vanuit het goede verzuimgesprek wordt vervolgens de inzet gemaakt naar het goede gesprek, gericht op een heldere koers en ontwikkeling van de organisatie.  Dit alles geborgd met meetinstrumenten van TNO. Wil je hier meer over weten bel Nancy.

Matchen en Pitchen

We hadden 1 pitchkandidaat.  Anoud van Marion stelde zich voor. Kijk snel in onze LinkedIn groep voor zijn pitch.

Daarna hebben we gematcht. We hadden een aantal interessante vacatures. Waardevolle tips werden hierop gegeven en de verbindingen zijn gelegd.  Inmiddels zijn de betrokkenen geïnformeerd. Heb je de volgende keer ook een kandidaat voor het matchen & pitchen of een interessante vacature? Laat het ons weten!

Presentaties:

Gerelateerde nieuwsberichten

Stop n go

20 december 2023

ACE Stop 'N Go

Terugblik ACE bijeenkomst 12 december 2023

Lees verder

Gemotiveerd

20 december 2023

De gemotiveerde vitale oudere medewerker bestaat!

Terugblik ACE bijeenkomst 14 november 2023

Lees verder