Naar nieuwsoverzicht

Vitaal en toch digitaal

19 januari 2022

Terugblik ACE bijeenkomst 18 januari 2022
ACE Bijeenkomst 18 jan

Vanuit de studio in Doorn trapten we het nieuwe thema feestelijk af tijdens een interactieve bijeenkomst boordevol Vitaliteit en Positieve Gezondheid.

Tijdens de bijeenkomst schoof Miriam de Kleijn van Institute for Positive Health bij ons aan tafel en nam ons mee in de wondere wereld van Positieve Gezondheid en de verbinding met het werkveld. Volgens Miriam is Positieve Gezondheid een veel bredere kijk op gezondheid. Deze brede benadering zorgt ervoor dat mensen worden uitgedaagd om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Als we willen werken aan de Positieve Gezondheid van onze medewerkers, dan moeten we niet het accent leggen op ziekte, maar de medewerker zelf centraal stellen. Waar ligt hun veerkracht en drijfveer? En wat vinden zij belangrijk in hun leven? We moeten het goede gesprek aangaan, niet inzoomen maar uitzoomen. Maar wat vooral belangrijk is: we moeten luisteren.

Na het verrijkende gesprek met Miriam, nam Carlijn Hermes van SmartLife ons mee naar buiten voor een begeleide wandeling. Tijdens de wandeling hebben we door middel van een ademhalingstechniek de ontspanning en rust opgezocht. Deze ademhalingstechniek heeft direct effect op je lichaam en draagt bij een het verminderen van (werk)stress.

Na de wandeling zijn we weer helemaal zen naar binnen gegaan en hebben we tenslotte de bijkomt afgesloten met de ACE parade. Hier hebben de ACE+ dienstverleners een teaser geven over de bijeenkomsten die gaan volgen. Ben jij er aankomende bijeenkomsten ook bij? Schrijf je alvast in en blok je agenda voor:

10 februari: De Impact van Werkgeluk
Door
Loes van der Donk, Jean-Paul Kersten en Hannah de Graaf

15 maart: Actief sturen op Vitaliteit
Door Frank Faassen, Peter Verheijden en Arjan van Leijenhorst

14 april: Vitaal Leiderschap
Door Rob d’Hondt, Gertrude Smit en Leyla de Mos

24 mei: Een proeverij van Vitaliteit
Door Jacco van den Berg, Hans de Jong en Nicolette Kommers

Gerelateerde nieuwsberichten

Grensoverschrijdend

14 maart 2024

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Terugblik ACE bijeenkomst 20 februari 2024

Lees verder

Juridische actualiteiten

14 maart 2024

Juridische Actualiteiten 2024!

Terugblik ACE bijeenkomst 23 januari 2024

Lees verder