Naar nieuwsoverzicht

Dit is het moment!

15 juli 2021

‘De wereld verandert, werkgevers veranderen, werk verandert, jouw baan verandert’
We schreven dit letterlijk in de aanloop naar het nieuwe ACE-concept en toen barstte de Corona-bom!
ACE Festival

Inmiddels, 18 maanden verder, ís de wereld veranderd en verandert al het andere mee in een onvoorstelbaar tempo. Wie had dat gedacht 2 jaar geleden? Dat het zo snel zou gaan, kan gaan en zal blijven gaan. Jean-Paul Kersten schrijft er een prachtig artikel over. 

De crisis heeft de ontwikkeling van werk versneld en ons een voorproefje gegeven waar werkgevers, HR, Medezeggenschap, medewerkers, en alles eromheen, mee te maken krijgen en mee kunnen dealen. 

In juni haalden we het net op met de bijeenkomst ‘De 6 lessen van Covid’ en hierna hebben we gezegd: Dít is het moment! Hét moment om onze rol te pakken als HR professionals en ACE+. Hét moment om de doelen van onze organisaties en onze medewerkers béter te verbinden: wendbaarder, weerbaarder, duurzamer vanuit win-win. 

Zonder uit het oog te verliezen dat er ook veel organisaties en medewerkers zijn die in een ander tempo veranderen. Dat onze toekomstgedachte soms wordt belemmerd door systemen die gebouwd zijn op ervaringen uit het verleden. Dat er veel praktische vragen zijn; #hoedan? Dat bleek uit de ACE bijeenkomst van 8 juli waar Peter Verheijden van LVH-advocaten aantoonde dat we reeds nu veel meer kunnen binnen wet- en regelgeving dan we denken. Maar ook door Dorrianne van Vugt die aangaf dat het tijd is voor een beter gesprek tussen de medewerker en de werkgever, gebaseerd op zowel objectieve data als de menselijke maat. 

HR als gamechanger

Het spel is dus veranderd. Aan de zijlijn blijven staan kan écht niet meer. En wij als HR-professionals zijn de verbinder tussen organisatie en mensen. Samen met directie en medezeggenschap. Dus pakken we de bal op en nemen we de lead in het nieuwe spel. HR als gamechanger! Dat is waar het over gaat in de komende maanden. 

Wij gaan jullie daarin ondersteunen; ACE samen met de ACE+ dienstverleners. 

We openen met het ACE Festival op 9 september. Hier vieren we 12,5 jaar ACE, introduceren we het nieuwe ACE+ Collectief van dienstverleners en maken we de aftrap voor het thema HR als gamechanger. We nodigen niet alleen jou uit. Neem jouw OR/MZ- en directievertegenwoordiger mee. Samen zorgen we voor het draagvlak om te veranderen. 

Daarna gaan we elkaar om en om digitaal en fysiek ontmoeten is het plan. De agenda staat, in vorm passen we aan in wat mag en kan. In de bijeenkomsten duiken we dieper in dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Samen (jij, ACE+, ACE en alle HR-collega’s) veranderen we het spel en wij gaan je hierin vooruit helpen. We zien er naar uit je te zien op het ACE Festival 9 september. 

We wensen jullie een hele fijne zomer.

Jaap Jongejan & Andreas van den Goorbergh

Gerelateerde nieuwsberichten

Stop n go

20 december 2023

ACE Stop 'N Go

Terugblik ACE bijeenkomst 12 december 2023

Lees verder

Gemotiveerd

20 december 2023

De gemotiveerde vitale oudere medewerker bestaat!

Terugblik ACE bijeenkomst 14 november 2023

Lees verder